iPhone 5S postavio novi rekord u prodaji

Za samo tri dana od puštanja u prodaju dve nove verzije smartfona 5S i 5C, američki elektronski gigant Apple prodao je rekordnih devet miliona iPhone-a.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Ovo su naši najbolji rezultati, jer je prodato više od devet miliona iPhonea, čime je postavljen novi rekord za prvi vikend prodaje", izjavio je direktor Apple-a Tim Kuk. On je dodao da je tražnja za novim uređajima bila neverovatna i van svih očekivanja, prenosi Frans pres.

Dva nova modela 5S i 5C prošlog petka su pušteni u prodaju širom sveta. Američki magazin Tajm prenosi da je u nekoliko američkih saveznih država model 5S prodat za 24 sata.

Na Appleovom sajtu (SAD) cena simfree Iphone-a 5S (bez ugovora) je: za 16GB model 649$, za 32GB 749$ i za 64GB 849$. Za simfree iPhone 5C (bez ugovora) cene su: 16GB 549$ i 32GB 649$.

Oni koji žele da dođu do novog modela u zvaničnim Apple radnjama, moraće da sačekaju oktobar, kada bi Appleovi telefoni ponovo trebalo da se nađu u radnjama.

Apple je takođe objavio da je 200 miliona uređaja "apdejtovano" na iOS 7 i to od srede 18. septembra, kada je novi iOS postao dostupan i da je to duplo bolji rezultat u poređenju sa iOS 6.

Vesti

Google: 7 stvari koje ne znate o nama

Novinar Heri Mekreken (Tajm) dobio je jedinstvenu priliku da nekoliko dana boravi u sedištu kompanije Google (Gugl), nakon čega je otkrio zanimljivosti koje većina nas, običnih smrtnika verovatno nije znala.

Vesti ponedeljak 30.09. 21:52 Komentara: 21

Naočare prevode jelovnik za vas

Japanska kompanija NTT Docomo predstavila je danas svoj najnoviji tehnološki hit - naočare koje mogu da u realnom vremenu prevedu jelovnik ispisan japanskim znacima na jezik stranog korisnika.

Vesti ponedeljak 30.09. 18:43 Komentara: 8

Mobilni telefoni nam "otimaju" privatni život

Mobilni telefoni su ustoličeni kao stavri koje nas čine povezanijim i koji su revolucionarno izmenili naš kvalitet života, međutim nova akademska studija sprovedena u Nemačkoj pokazuje da nam mobilni telefoni "kradu" privatni život, pa čak i negativno utiču na našu sposobnost da mislimo.

Vesti nedelja 29.09. 16:39 Komentara: 20

Zaboravite Ctrl+Alt+Del, evo boljih prečica!

Nedavno je i sam osnivač Microsofta Bil Gejts konačno priznao da je neophodna komanda za logovanje korisnika Ctrl+Alt+Del bila greška. Ipak mnogi su bili ludo zaljubljeni u ovu prečicu. To nije razlog da ne razmislite i o sledećim preporukama...

Vesti nedelja 29.09. 13:59 Komentara: 74

Zašto je Japan ljut na Google?

Japan je tražio od lokalnih vlasti i državnih univerziteta da ne stavljaju Googleove mape na sajtove zato što se na nekima od njih koriste nejapanska imena za ostrva oko kojih ta zemlja vodi teritorijalne sporove.

Vesti nedelja 29.09. 12:03 Komentara: 14
strana 1 od 89 idi na stranu