Srpski hakeri pomažu Gadafiju?

Više od 50.000 internet korisnika iz Srbije već danima ugrožava borbu libijske opozicije protiv režima Muamera el Gadafija aktivnim pružanjem podrške njemu i njegovom režimu i vođenjem sajber rata protiv snaga koje se bore protiv njega, tvrdi opozicioni Libijski omladinski pokret.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Korisnici iz Srbije pokrenuli su progadafijevski pokret na Fejsbuku, Twitteru, MySpaceu, YouTubeu i drugim društvenim mrežama i mi, posle konsultacija sa administratorima tih mreža, procenjujemo da je više od 50.000 internet korisnika iz Srbije aktivno uključeno u pružanje podrške Gadafiju", navedeno je u saopštenju te organizacije dostavljenom Tanjugu.

Mediji poklanjaju veliku pažnju ovim aktivnostima koje su privukle Gadafijeve pristalice iz drugih zemalja, a libijska državna televizija redovno emituje ono što pišu Gadafijeve pristalice iz Srbije, kako bi pokazala da on i dalje ima podršku u drugim zemljama, navodi libijski pokret.

Pored toga, veliki broj korisnika iz Srbije vodi rat na internetu protiv antigadafijevih grupa i sajtova, tako što "hakuju, spamuju ili obaraju sajtove povezane sa snagama koje se bore protiv Gadafija, NATO, SAD, Francuskom, Velikom Britanijom", prenosi Tanjug.

Libijski omladinski pokret sumnja da iza ovog projekta stoje moćne političke organizacije, jer smatra da je za zemlju sa skromnim brojem korisnika interneta, ovakav projekat previše ozbiljan da bi nastao spontano, i zahteva veliku količinu rada, predanosti i novca.

"Mi sumnjamo da iza ovog progadafijevog pokreta stoje moćne političke organizacije i političke partije i apelujemo na međunarodnu zajednicu da hitno nešto preduzme tim povodom", zaključio je Libijski omladinski pokret.

Vesti

"Tableti su prolazna moda"

Tableti na Windowsu 8, posebno optimizovanom za ove uređaje, neće se pojaviti pre 2012. godine. Do tada, vrlo je izvesno da ćemo videti i treće generacije tablet uređaja na drugim platformama.

Vesti četvrtak 31.03. 15:00 Komentara: 27

Održan četvrti Web-Fu

Juče je u Beogradu održan četvrti Web-Fu, događaj koji okuplja programere i one koji se bave razvojem softvera za web, a koji organizuje kompanija Microsoft.

Vesti četvrtak 31.03. 10:01 Komentara: 0

Novi informacioni sistem Pošte Srbija

Pošta Srbije, u svojoj novoj poslovnici u Katanićevoj ulici, primenila je novi informacioni sistem, PostTIS, koji je sama razvila i od koga se očekuje da značajno unaprediti kvalitet i brzinu obavljanja usluga u više od 1.500 pošta širom Srbije.

Vesti četvrtak 31.03. 09:15 Komentara: 5

Dobitnik Google mreže - Kanzas Siti

Google je pre više od godinu dana objavio da će u nekoliko gradova u Americi besplatno izgraditi optičku mrežu, koja bi njihovim stanovnicima omogućila internet brzine jednog gigabita po sekundi.

Vesti četvrtak 31.03. 08:58 Komentara: 2
strana 1 od 53 idi na stranu