Twitter: Nema dokaza

Twitter je juče objavio da nema dokaza o tome da su podaci korisnika, koji su nedavno ponuđeni na prodaju, prikupljeni tako što su iskorišćene ranjivosti Twitter sistema.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Primakov / Shutterstock.com
Foto: Primakov / Shutterstock.com

Zaključak je donet nakon temeljne istrage, koja je usledila posle brojnih navoda medija o tome da se informacije o stotinama miliona Twitter korisnika prodaju onlajn.

Platforma za mikroblogovanje je objasnila da su podaci, na koje su mediji ukazivali prethodnih meseci, verovatno skup već ranije javno dostupnih informacija, prikupljenih iz različitih izvora.

Podaci 200 miliona Twitter korisnika dostupni na hakerskom forumu

Ranije je bezbednosna kompanija Privacy Affairs istakla da su se na jednom hakerskom forumu pojavili podaci 200 miliona Twitter korisnika.

Istakli su da ti podaci stižu iz poznatog spiska informacija, u okviru kojeg su detalji o 400 miliona Twitter korisnika bili ponuđeni na prodaju na dark vebu tokom decembra.

Podaci uključuju imena naloga, @ime, datum kreiranja naloga, broj pratilaca i imejl adrese. Dostupne informacije, koje su se nudile na hakerskom forumu, ne uključuju lozinke korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.