Xiaomi 12 Pro je izdržljiviji od konkurenta VIDEO

Xiaomi 12 Pro je preživeo test izdržljivosti, koji sprovodi popularni YouTube kanal JerryRigEverything. Test pokazuje i da je telefon struzkturalno bolji u poređenju sa OnePlus 10 Pro modelom.

Tehnopolis

Izvor: B92, JerryRigEverything

Sreda, 04.05.2022.

12:12

Default images

Nešto ranije, Zak sa pomenutog kanala je testirao OnePlus 10 Pro, koji se prepolovio pod opterećenjem rukama. Xiaomi 12 Pro i OnePlus 10 Pro imaju slične specifikacije, a oba telefona su podvrgnuta grebanju ekrana i poleđine, paljenju displeja i testu savijanja.

Xiaomi 12 Pro koristi Corning Gorilla Glass Victus zaštitu za displej, pa se ogrebotine na njemu vide od šestog nivoa Mosove skale, uz dublje ureze na sedmom nivou. Ali ovo je nešto što telefon verovatno neće iskusiti tokom svakodnevnog korišćenja.

Kada je u pitanju test otpornosti ekrana kada se izloži otvorenom plamenu, displej nakon 30 sekundi pokazuje beli trag. Poleđina telefona ima mat završnicu, koja se lako grebe, dok je okvir kreiran od aluminijuma.

Kada je u pitanju test savijanja, Xiaomi 12 Pro ostaje netaknut pod pritiskom ruku, mada se mogu čuti neki zvuci pucketanja koji sugerišu na neka unutrašnja oštećenja. Ipak, telefon je u potpunosti funkcionalan i preživeo je ovaj test.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: