Tehnopolis

Nedelja, 06.01.2013.

09:00

Samsung najavio novi NX300

Kompanija Samsung Electronics najavila je lansiranje NX300, novog modela NX serije.

Izvor: B92

Default images

Model NX300 ponovo postavlja nove standarde u kategoriji foto-aparata kompaktnog sistema (CSC), jer nudi izuzetnu kombinaciju funkcija i stila za savršene snimke u svakom trenutku. Samsung je najavio i objektiv NX 45mm F1.8 2D/3D, prvi 3D sistem sa jednim objektivom koji može da pravi fotografije i ful HD video-snimke u savršenom 3D kvalitetu.

Mjoung Sup Han, potpredsednik i direktor poslovne jedinice za Digitalni Imaging u kompaniji Samsung Electronics je prokomentarisao: „Od lansiranja 2010. godine, Samsung NX sistem je postao sinonim za inovaciju i dizajn, nudeći najbolju tehnologiju za stvaranje digitalnih slika svima, bez ustupaka na račun stila. NX300 nije samo običan dodatak tom bogatom nasleđu. Ne samo da poseduje neverovatnu brzinu i tačnost kroz napredne fotografske funkcije, već se u centru ovog uređaja nalazi korisnik, jer poseduje unapređene funkcije za smart foto-aparat zbog čega su slikanje i objavljivanje sadržaja jednostavne radnje bez imalo napora. Veoma smo ponosni što možemo da predstavimo prvi 3D sistem u jednom objektivu uz NX300, čime za korisnike širom sveta otvaramo novi svet 3D fotografisanja i pravljenja video snimaka.“

Savršeno slikanje

Glavni činilac izvrsnih performansi modela NX300 tokom slikanja jeste potpuno novi APS-CMOS senzor od 20.3 megapiksela, koji može da ovekoveči visoko kvalitetne fotografije sa mnoštvom detalja. Fotografije mogu da se pohvale oštrinom, vernim bojama i jasnoćom u svim uslovima osvetljenja. Široki ISO raspon (ISO100-25600) dodatno poboljšava performanse ovog uređaja jer dopušta korisnicima da prave izuzetno izbalansirane fotografije čak i u uslovima sa najlošijim osvetljenjem.

Potpuno novi Hybrid Auto Focus (AF) sistem – „Sistem hibridnog auto-fokusa“ takođe nudi brzu i preciznu detekciju faze i kontrasta, a brzina zatvarača blende od 1/6000 sec i i brzina od 8.6fps u načinu rada sa uzastopsnim slikanjem omogućiće vam da ne propustite nijedan važan trenutak.

Tehnologija DRIMe IV ostvarila je neverovatan napredak u oblasti brzine i kvaliteta slike. Ona omogućava bolju reprodukciju boja i bolje smanjenje šuma, kao i podršku za snimanje ful HD video snimaka od 1080p HD u 2D i 3D formatu (kada se kombinuje sa novim Samsungovim objektivom od 45mm 2D/3D).

Amoled ekran od 84mm (3.31”) modela NX300 pretvara snimanje i pregledanje sadržaja u pravo zadovoljstvo, jer su hibridni ekran osetljiv na dodir i manuelni glavni interfejs sa pet opcija veoma jednostavni i intuitivni za korišćenje. Tilt displej čini da snimanje pod visokim i niskim uglom bude lakše nego ikada pre i omogućava vam da slikate svoj svet iz svakog ugla.

Lakoća upotrebe i stilizovani retro-dizajn

Kompaktni foto-aparat NX300 učiniće da svako može sasvim jednostavno da napravi fotografije koje deluju profesionalno i impresivno, i to sasvim lako, uz minimalno tehničko znanje ili vreme potrošeno na podešavanje parametara. Korišćenjem načina rada Smart Mode, korisnici mogu da biraju 14 različitih podešavanja, kao što su Creative Shot, Landscape, Light Trace ili Action Freeze koji će automatski podesiti parametre kao što su apertura i brzina zatvarača blende kako bi se dobio najbolji mogući snimak u određenoj situaciji.

Uređaj NX300 poseduje i opciju i-Depth, lak i jednostavan način za podešavanje slike uz upotrebu jedinstvenog sistema i-Functiona uređaja iz NX Serije koji omogućava korisnicima da modifikuju parametre fotoaparata pomoću samog objektiva, prilagođavajući sliku bez skretanja pogleda sa mete.

Čuveni dizajn serije NX prisutan je i kod modela NX300 koji poseduje elegantan, autentičan i jednostavan retro-dizajn koji se javlja u dve boje, crnoj ili beloj, sa kontrastnim srebrnim trakama.

Instant razmena sadržaja uz veću Wi-Fi konektivnost

Wi-Fi konektivnost smart foto-aparata kakva je prisutna kod modela NX300 SMART CAMERA omogućava korisnicima da razmenjuju svoje dragocene fotografije čim ih uslikaju, kako i da to čine uspostavljanjem bezbedne veze između svog aparata i smart telefona ili tableta. Kako bi povezali smart telefon sa foto-aparatom, korisnici treba da na svoj smart telefon ili tablet preuzmu aplikaciju Samsung SMART CAMERA App.

NX300 će moći da detektuje smart telefon i da sa njim bežično poveže kad god se bilo koja funkcija opcije SMART CAMERA aktivira. Te funkcije obuhvataju: AutoShare koji automatski šalje sve visoko-kvalitetne fotografije na vaš smart telefon koji će ih čuvati i Mobile Link, opcija koja dopušta korisnicima da odaberu i prebace slike ili ceo album sa telefona direktno na vaš smart telefon kad god to vama odgovara. Aplikacija SMART CAMERA App takođe poseduje funkciju Remote Viewfinder za aparat NX300, što omogućava korisnicima da fotografišu na još inventivnije i uzbudljivije načine.

Uvećana Wi-Fi konektivnost uređaja NX300 dopušta korisnicima i da razmenjuju fotografije sa porodicom i prijateljima, direktno sa foto-aparata na sajtovima za društveno umrežavanje jednim dodirom na dugme DIRECT LINK. Alternativno, slike se mogu automatski podržati ili skladištiti u oblaku putem opcije AllShare Play, a sadržaji će na taj način biti uvek bezbedni i lako dostupni.

Samsung 45mm 2D/3D objektiv

Objektiv Samsung 45mm 2D/3D (prodaje se odvojeno) otvara uzbudljiv svet mogućnosti 3D fotografisanja i snimanja i to je prvi 3D sistem sa jednim objektivom na svetu rađen za amaterski fotoaparat. Sposoban za pravljenje fotografija i ful HD vidoe snimaka od 1080p, fotoaparat Samsung NX300 i objektiv od 45mm 2D/3D postali su jedini fotoaparat sa kompaktnim sistemom koji podržava 3D fotografije i 3D filmove. Uređaj NX300 je kompatibilan i sa čitavom Samsungovom paletom NX objektiva i standardnih profesionalnih dodataka, nudeći korisnicima niz opcija bez premca da naprave tu savršenu fotografiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: