Tehnopolis

Nedelja, 23.08.2020.

09:06

Saga se nastavlja: Aplikacija ide na sud zbog Trampove zabrane

TikTok je saopštio da planira da podigne tužbu zbog izvršnog naređenja američkog predsednika Donalda Trampa koja zabranjuje transakcije između popularne video aplikacije i njene kineske roditeljske kompanije BajtDens, prenela je agencija Rojters.

Izvor: B92, Tanjug

Saga se nastavlja: Aplikacija ide na sud zbog Trampove zabrane
Foto: EPA/Oliver Contreras/Pool

TikTok je u saopštenju naveo da je pokušao da razgovara sa administracijom predsednika Trampa tokom skoro godinu dana, ali da ovi pokušaji nisu urodili plodom.

"Kako bi osigurali poštovanje vladavine zakona i da se naša kompanija i korisnici tretiraju pošteno, nemamo drugog izbora nego da izvršnu naredbu pokušamo da osporimo putem pravnog sistema", izjavio je portparol TikToka.

Tramp je 14. avgusta izdao izvršno naređenje kojem je kompaniji BajtDens dato 90 dana da obustavi operisanje TikToka u Sjedinjenim Državama. BajtDens je ostvario progres u razgovorima sa potencijalnim kupcima, uključujući Majkrosoft i Orakl, dok su u proces nadmetanja mogli da se uključe i neki američki investitori ove kompanije.

Američki zvaničnici se plaše da bi informacije o korisnicima TikTok mogao da prosledi kineskoj vladi, a iz Bele kuće niko nije odmah bio dostupan za komentar povodom najnovnijeg saopštenja iz ove kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: