Đoković brži od mraka, lako do četvrtfinala Vimbldona!

Novak Đoković odigrao je jedan od najboljih mečeva na turniru i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 09.07.2018.

19:50

Đoković brži od mraka, lako do četvrtfinala Vimbldona!
Foto: Getty images

Srpski teniser je bez mnogo problema nadigrao Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 6:2, 6:2.

Đoković će u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv Japanca Keija Nišikorija koji je u osmini finala savladao Ernestsa Gulbisa 3-1, posle preokreta.

Hačanov je napravio brejk već u prvom gemu i šokirao gledaoce na Terenu 1, ali to je bilo sve što je Rus uspeo da učini protiv Đokovića.

Iako je Srbinu bilo potrebno nešto više vremena da "namesti" svoj servis, pa mu je Hačanov još jednom oduzeo u prvom setu, Novak je sve vreme kontrolisao ritam meča i diktirao tempo.

Besprekornim riternom (osvojio 51% poena na servis Hačanova) je potpuno razoružao rivala na njegov servis i s lakoćom pravio brejkove, pa je ekspresno osvajao poene motivisan završetkom dana u Londonu. Osim riterna, Đokovića je tokom meča sjajno služio i forhend, doneo mu je nekoliko bitnih i ključnih poena koji su mu olakšali put ka pobedi.

Iako je kasno počeo meč na Terenu 1, Đoković je agresivnom igrom (prešao oko 250 metara više od rivala), uspeo da ga završi pre mraka i izbegne prekid kao u slučaju duela Huana Martina del Potra i Žila Simona.

Njegov naredni rival mu je Nišikori, redovna "mušterija" koga je savladao 13 puta u 15 susreta.

"Imali smo nekoliko mečeva ove godine, ali na travi je potpuno drugačija situacija. Ovo mu je prvo četvrtfinale, igra dobro, može da napravi veliki rezultat", rekao je Đoković.

III set, Đoković – Hačanov 6:2

Foto: Getty images
6:2 Brejk, set, meč Đokovića! Napada Đoković odmah servis nesigurnog Hačanova koji odoleva sa nekoliko dobrih udaraca, ali to nije bilo dovoljno da se danas ugrozi Srbin.

5:2 Ne popušta Đoković, visok nivo igre u prelomnom trenutku meča i lagan poen. Još korak do pobede.

4:2 Brejk Đokovića! Najduži gem u setu, možda i meču, žestoka borba za svaki poen, ali greške skupo koštaju Hačanova, Novak pravi prvi brejk u setu i stiže na korak od pobede.

3:2 Opet je Đoković krenuo "jako" pa stao u gemu, Hačanova sa 0:30 poravnava, ali ni ovaj put nije imao snage za preokret.

2:2 Vetar pravi probleme igračima, malo pomaže, malo odmaže, a u ovom gemu Hačanov uspeva da mu odoli, kao i Đokoviću.

2:1 Međutim, Rus nema odgovor na Đokovićev servis i forhend, još jedan skoro savršen gem Srbina na Terenu 1.

1:1 Jedan od boljih gemova Hačanova u ovom meču, potpuno kontrola servisa i bez izgubljenog gema pravi Đokovića.

1:0 Još jedan perfektan servis-gem pa Đoković nastavlja tamo gde je stao u drugom setu.

II set, Đoković – Hačanov 6:2

Foto: Getty images
6:2 Brejk, set Đokovića! Potpuno je izbacio iz ritma Rusa i opet brejkom Đoković stavlja tačku na set.

5:2 Prerano se opustio Đoković i dozvolio Rusu da mu ugrozi servis, ali se na vreme osvestio i zahvaljujući sjajnom forhendu pravi seriju od četiri poena pa stiže na gem od seta.

4:2 Najbolji gem Hačanova u setu, tri asa za nastavak borbe.

4:1 Đoković nastavlja u svom ritmu, uspeva Rus da osvoji nekoliko poena, ali ne i da ugrozi servis našeg tenisera.

3:1 Bio je Đoković na korak od novog brejka i potvrde seta, ali se Hačanov vraća sa ambisa i osvaja prvi gem u setu.

3:0 Ovaj put Đoković ne pada posle brejka, štaviše, podiže igru na još viši nivo, siguran servis i perfektan forhend donose ogromnu prednost.

2:0 Brejk Đokovića! Izuzetno agresivnom igrom Đoković fantastično odgovara na servise i forhende Rusa, koji duplom servis greškom donosi prednost Srbinu.

1:0 Lagan poen za Đokovića, solidan servis, malo pomoć vetra i terena i vođstvo na startu drugog seta

I set, Đoković – Hačanov 6:4

Foto: Getty images
6:4 Brejk, set Đokovića! Prethodni gem je zaista bio ključan, Đoković je potpuno vratio samopouzdanje, opet riternom diktirao ritam na servis rivala, Hačanov opet promašuje forhende, pa Srbin koristi prvu od dve brejk šanse i dobio prvi set.

5:4 Bitan gem i buđenje Đokovića koje obećava, vratio je samopouzdanje u svoje udarce, bez izgubljenog poena osvaja gem za prekid serije rivala.

4:4 Nastavlja Đoković da pravi greške koje nismo viđali prethodnih dana, polako raste nervoza u njemu, Hačanov pravnava rezultat.

4:3 "Ribrejk" Hačanova! Neočekivan pad nivoa igre Đokovića, netipične greške pravi naš teniser i ne uspeva da kapitalizuje brejk.
Foto: Getty images
4:2 Brejk Đokovića! Nastavlja Srbin u istom ritmu kao prošle nedelje, odličnim riternom obuzdao je servis Hačanova i napadom na njegov forhend stiče prednost u setu.

3:2 Servis sad funkcioniše perfektno, prvi as i gem bez izgubljenog poena za Đokovića.

2:2 I Rus popravlja servis, sa tri sigurna poena stiže do tri gem lopte, Đoković je uspeo da mu zapreti, ali ne i da ga poremeti.

2:1 Ovaj put bez brejka, Đoković je podigao nivo svog servisa i bez problema preokrenuo rezultat.

1:1 "Ribrejk" Đokovića! Nije Novaka poremetio loš start meča, nastavio je da riternira na vrhunskom nivou kao tokom celog turnira i bez izgubljenog poena vratio servis.

0:1 Brejk Hačanova! Loš početak meča za Đokovića, slab servis što Rus ne propušta da kazni pa odmah pravi brejk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

242 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: