Katić: Nisam mladić, ali…

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević naknadno je pozvao na pripreme Raška Katića, koji je istakao da je iznenađen tim pozivom.

Izvor: JT

Četvrtak, 31.07.2014.

14:47

Default images

Katić je bio na prvobitnom spisku, potom je precrtan, da bi se priključio reprezentaciji pošto selektor ne može da računa na Ognjena Kuzmića, a takođe kapiten Nenad Krstić ima problema sa povredom.

Nisam imao nikakvu informaciju. Dobio sam poziv u subotu i prihvatio ga bez dileme. Shvatio sam ambicije selektora Đorđevića vezane za podmlađivanje ekipe i prihvatio ih kao takve. Nisam mladić, ali osećam da mogu da pomognem”, rekao je Katić.

Katić je istakao da se dres reprezentacije ne odbija i da ne postoji strah od skraćivanja spiska.

Ne razmišljam u tom pravcu. Ne plašim se ničega. Odazvao sam se i uvek ću to činiti, dokle god me telo bude slušalo. Reprezentativni dres se ne odbija”, naglasio je Katić.

Na pitanje kako mu se čini nacionalni tim u odnosu na onaj od prošle godine, Katić je rekao:

Po imenima je ovaj aktuelni sastav dosta dobar, verovatno i jači od prošlogodišnjeg. Videćemo kako će se sklopiti kockice. Prvi utisak je sjajan. Dosta igrača konkuriše za najboljih 12, dobro se radi, dobra je atmosfera. Neka nas uz sve to prati i malo sreće”.

Srpski košarkaši se trenutno spremaju za Svetsko prvenstvo u Španiji, od 31. avgusta do 14. septembra, a naš tim je u grupi sa domaćinom, Francuskom, Brazilom, Iranom i Egiptom.

Grupa je veoma jaka. Nacionalni tim je trenutno u dobroj formi, što se videlo i na premijernom meču. Sve će zavisiti od starta, ali ukoliko uspemo da održimo dobru formu, možemo daleko da doguramo”, zaključio je Katić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: