Ukinut pritvor funkcionerima Zvezde

Izvor: A K

Utorak, 25.12.2007.

16:14

Default images

Trojica funkcionera Fudbalskog kluba Crvena zvezda i delegat Fudbalskog saveza Srbije pušteni su iz pritvora, rekao je za B92 Borivoje Borović, advokat generalnog sekretara Crvene zvezde Zorana Damjanovića. Odluku o puštanju donelo je Krivično veće Drugog opštinskog suda u Beogradu.

Podsetimo, generalni sekretar FK Crvena zvezda Zoran Damjanović, direktor stadiona Miodrag Ćorović, klupski komesar za bezbednost Novica Mijušković i delegat FSS Rade Popović uhašeni su 7. decembra posle nereda na utakmici između Crvene zvezde i Hajduka iz Kule.

Oni su u pritvoru proveli ukupno 18 dana, a iz Centralnog zatvora izašli su oko 17 časova.

Advokat Crvene zvezde Dragan Ninković u izjavi za agenciju Beta takođe je potvrdio odluku o puštanju iz pritvora funkcionera Zvezde i precizirao da je čelnicima Zvezde ukinut pritvor "zato što su prestali da postoje razlozi zbog kojih im je pritvor određen, odnosno svi svedoci su saslušani, a ne mogu ni da ponove dela za koja su osumnjičeni jer je je u toku pauza u prvenstvu, a i Zvezda je kažnjena igranjem tri utakmice bez prisustva publike".

Privedeni su osumnjičeni za krivično delo izazivanja opšte opasnosti, odnosno teško krivično delo protiv opšte bezbednosti, zato što, navodno, nisu preduzeli mere za sprečavanje nereda. Funkcioneri Zvezde i delegat FSS-a u nastavku procesa braniće se sa slobode.

Ukidanje pritvora funkcionerima Zvezde ne znači da protiv njih ne može biti podneta optužnica. Istražni postupak može da se nastavi, a tužilac odlučuje ima li elemenata za podizanje optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: