Radmanovićevih 100 hiljada Divcu

Izvor: A G

Četvrtak, 04.10.2007.

18:21

Default images

Košarkaš LA Lejkersa Vladimir Radmanović donirao je 100.000 dolara akciji "Možeš i ti" koju je pokrenuo Vlade Divac, saopštila je njegova humanitarna organizacija.

"Glavni razlog moje donacije je taj što sam i ja sa svojom porodicom izbegao 1994. godine. Na moju sreću, cela porodica se smestila u Srbiji i sve je bilo u redu. Nažalost, i dan danas ima mnogo ljudi koji nemaju stalni krov nad glavom i žive u katastrofalnim uslovima", rekao je Radmanović.

"Tim ljudima treba pomoći i dati im šansu da se vrate na noge. Mislim da je ovo što je Vlade organizovao veoma veliki i bitan korak na bolje. Voleo bih da se svi naši igrači pridruže toj akciji", prenela je Humanitarna organizacija "Divac" Radmanovićeve reči.

Akcija "Možeš i ti" zajednički je projekat Humanitarne organizacije "Divac", UNHCR-a i Komesarijata za izbeglice Srbije.

Uloga Komesarijata je da identifikuje i smešta registrovane izbeglice u nove kuće, koje "Divac" otkupljuje. Prema zvaničnim podacima, u Srbiji se trenutno nalazi 7.850 registrovanih izbeglica, koji žive po izbegličkim kampovima širom Srbije.

Humanitarna organizacija "Divac" ocenila je da su izbeglice ugrožene i da im treba pomoć. Radmanovićeva donacija, prema računu organzacije, omogućiće otkup i renoviranje 14 kuća, što će biti dovoljno za smeštanje više od 50 izbeglica.

"Mnogo zahvaljujem Vladimiru Radmanoviću, ne samo u moje ime nego u ime svih izbeglica za do sada najveću donaciju. Sasvim razumem njegovu poziciju i motiv zašto zeli da pomogne najugroženijim izbeglicama. Znam da će to mnogo pomoći ostvarenju zajedničkih ciljeva. Ovo nije akcija pojedinaca, nego svih nas", rekao je Divac.

Akcija otkupa napuštenih seoskih domaćinstava za obezbeđivanje krova nad glavom ljudima iz izbegličkih kampova počela je oproštajem Vlada Divca i trajaće četiri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: