Šarić zamalo koštao Finiks pobede, trener mu nije zamerio

Hrvatski košarkaš Dario Šarić je posle dosta vremena dobio šansu u startnoj petorci Finiks Sansa uz veću minutažu.

Izvor: B92

Petak, 14.05.2021.

11:15

Šarić zamalo koštao Finiks pobede, trener mu nije zamerio
Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Međutim, ta odluka trenera Montija Vilijamsa zamalo je koštala Sanse pobede nad Portlandom (118:117).

Šarić je postigao 12 poena (4/12 iz igre, 1/4 trojke) uz 5 skokova, ali je u samoj završnici, u trenucima kada se "lomio" rezultat, promašio tri slobodna bacanja.

Na njegovu sreću, Šarićev bivši saigrač iz Filadelfija Robert Kovington je bio jednako loš, pet sekundi pre kraja promašio je oba "penala".

To je omogućilo Devinu Bukeru da u poslednjoj sekundi sa linije za slobodna bacanja donese trijumf Sansima koji su tako ostali u igri za prvo mesto na Zapadu (49-21) sa pobedom manje od Jute Džez. Ipak, Vilijams nije zamerio Hrvatu na promašajima, već mu je poručio da ima poverenja u njega. Da to može da se dogodi svakom i da se okrene sledećoj utakmici.

Osim toga, trener Sansa je pohvalio Šarićevu igru u odbrani protiv Jusufa Nurkića i Enesa Kantera, koje je odlično držao daleko od koša.

Nurkić je ceo meč imao problema sa faulovima, pa je utakmicu završio sa samo 7 poena uz 8 skokova.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: