Zvanično: Mekner zamenio Divca

Sakramento Kingsi imenovali su Montea Meknera kao zamenika Vlada Divca.

Izvor: LN

Četvrtak, 17.09.2020.

16:33

Zvanično: Mekner zamenio Divca
Photo by Allen Berezovsky/Getty Images

Mekner će u narednom periodu obavljati funkciju generalnog menadžera Kingsa, ali i pitati se za sve košarkaške operacije franšize.

Nije obvjavljena dužina saradnje i visina ugovora doskorašnjeg asistenta generalnog menadžera Hjuston Roketsa.

"Monte je jedan od najvećih NBA umova koji je u Hjustonu imao ulogu i izgradnji nekoliko pobedničkih timova. Uzbuđen sam što nekoga sa takvim iskustvom i vizijom dovodim da vodi naše košarkaške operacije i zadovoljstvo mi je da Monteu i njegovoj porodici poželim dobrodošlicu u Sakramento", rekao je predsednik i vlasnik Sakramenta Vivek Ranadiv.

"Oduševljen sam što dolazim u Kingse i čast mi je što ću imati priliku da oblikujem budućnost za naše navijače. Zahvalio bih se Viveku na ovoj prilici i jedva čekam da postanem deo Sakramentove zajednice", rekao je Mekner.

Mekner je bio zamenik GM od 2018. godine, dok je prethodno radio u analitičkom odeljku ekipe sa kojom je osam godina zaredom dolazio do plej-ofa.

On menja bivšeg srpskog košarkaša Vlada Divca, koji je obavjlao ulogu generalnog menadžer prethodnih pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: