Hjuston bolji od GSW, Vestbruk 20as protiv Kralja

Dva velika derbija završena su između subote i nedelje. Klivlend Kavalirsi su u derbiju sa Oklahomom poraženi, a Hjuston je bio bolji od Golden Stejt Voriorsa.

Izvor: MLJ

Nedelja, 21.01.2018.

08:33

Hjuston bolji od GSW, Vestbruk 20as protiv Kralja
Getty images

Veliki trio Oklahome je vodio tim do pobede nad Lebronom Džejmsom i ekipom Kavalirsa 148:124, a Roketsi su slavili 116:108.

Oklahoma je bila bolja u neverovatnom napadačkom ritmu gde je svako dao svoj doprinos.

Kavsi nisu mogli da zaustave Pola Džordža koji je pokazao deo svojih kapaciteta od pre nekoliko sezona, ali i to da "voli" da igra protiv Džejmsa.

Džordž je Kavalirsima ubacio 36 poena, a naspram sebe je imao "Kralja" koji je ostao kratak za tačku od 30.000 poena tokom karijere jer je ubacio "svega" 18 i falilo mu je sedam do ukupno 30.000.

Tanderi su sa 148 poena Klivlendu izjednačili rekord iz 1972. godine kada je Filadelfija toliko ubacila timu iz Ohaja. Samo u prvoj četvrtini primili su 43.

Pored Džordža koji je ubacio 36, Karmelo Entoni je imao 29, a Rasel Vestbruk 23 poena uz čak 20 asistencija. Kod Tandera je blistao i Stiven Adams koji je ubacio ukupno 25 poena iz 13 šuteva.

Na drugoj strani 24 koša Ajzee Tomasa su bila tek pola od onoga koliko je trebalo da ubaci da bi Kavsi bili u egalu. Spomenuti Džejms je dodao 18, a Krauder 17 poena.
Tanjug / AP Photo/Miæael Wyke
Džejms Harden se vratio posle povrede i nije odmah pronašao svoj uobičajeni napadački ritam protiv aktuelnih šampiona NBA lige, ali se sada pokazalo koliko dobar posao su napravili Teksašani dovođenjem Krisa Pola.

Pol je "terorisao" Golden Stejt sa 33 poena, ali je Harden pogodio jedan od važnih šuteva u finišu, a onda i netipično za njega odigrao dobru odbranu na Stefu Kariju kada je plej GSW pokušao da uzvrati trojkom.

Do kraja je "Brada" imao 22 poena što je uz maestralnu partiju Pola bilo dovoljno da Roketsi nanesu poraz Voriorsima u Oklandu po prvi put od novembra prošle godine.

Kevin Durent je bio najefikasniji kod Voriorsa sa 26 poena, Grin je dodao 21, a Kari 19 (5/15 trojke). Klint Kapela je u timu Hjustona imao 18 poena. Tim iz Teksasa je i dalje drugi na Zapadu sa skorom
Printscreen / NBA

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: