Kreće ABA 2 – Vršac na premijeri u Sarajevu

Prvo izdanje Druge ABA lige počeće u utorak, a na startu sezone srpski predstavnik Vršac gostuje sarajevskoj Bosni, nekadašnjem šampionu Evrope.

Izvor: AK

Ponedeljak, 09.10.2017.

15:55

Kreće ABA 2 – Vršac na premijeri u Sarajevu

Ostale utakmice su na programu u sredu, čačanski Borac gostuje u Ohridu, dok beogradski Dinakim dočekuje Primorsku.

Prve četiri ekipe u ligaškom delu plasiraće se na fajnal-for, čiji će pobednik obezbediti plasman u ABA ligu.

"Ovo takmičenje je potpuna nepoznanica kada je u pitanju kvalitet protivnika, ali trudićemo se da na svakoj utakmici ponovimo partije sa kvalifikacionog turnira. Velika je čast igrati protiv nekadašnjeg prvaka Evrope, bez obzira na to što je to bilo davno, Bosna je institucija evropske košarke, sa velikom tradicijom i pravi je izazov za naš mladi tim. Učinićemo sve da budemo na nivou megdana sa velikim protivnikom i da pružimo što bolju partiju", rekao je trener Vršca Vladimir Đokić.

Kapiten Vršca Miloš Savović kazao je da će ekipa Bosne biti velika inspiracija za njegov tim.

"Nekadašnji prvak Evrope je velika inspiracija za nas, svi igrači jedva čekaju da istrče na teren i daju svoj maksimum. Radili smo naporno celo leto i ne pada nam na pamet da bilo kome prepustimo bodove bez velike borbe do poslednjeg atoma snage", kazao je Savović.

Ostale utakmice prvog kola ABA2 lige igraće se u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: