Koturović: "Neki će možda reći da sam kasno otišao u NBA..."

Izvor: B92

Sreda, 08.10.2003.

15:06

Default images

Kako pišu dnevne novine iz Finiksa, Arizona repablik (Arizona Republic), Sansi su veoma zadovoljni što su dobili
"centra na rasprodaji". "Sansi su možda pronašli startnog centra zahvaljujući bankrotu jednog
profesionalnog tima u Italiji", piše u uvodnom pasusu jedan od novinara Arizona repablika.

Tajming nije mogao biti bolji za Sanse, koji posle trejda sa Denverom u kome su izgubili Džejka Tsakalidisa, povrede veterana Skota Vilijamsa i sličnih problema Džejka Voskula, imaju veliku promaju na poziciji broj 5.

"Koturović nije mladi talenat", kaže generalni menadžer Sansa, Brajan Kolanđelo. "On je 31-godišnji veteran koji je u Evropi odigrao 14 profesionalnih sezona".

Kada uprava italijanskog Virtusa nije bila u stanju da isplati sva dugovanja, Koturović je postao slobodan igrač iako je imao još dve sezone u ugovoru.

"Možda treba da budete dovoljno ludi da poželite da uhvatite poslednji voz za NBA, ali ja sam samo želeo da se ovde dokažem i nadam
se imam uspeha sa svojim novim timom", izjavio je Koturović za novine iz Finiksa.

Koturović nije putovao na gostovanje u Denver, već je ostao u gradu i radio individualno.

Koturovićev agent, Rade Filipović, izjavio je za Arizona repablik da je Koturović odbio ponude iz Evrope u vrednosti od milion i po dolara, samo da bi bio u prilici da potpiše za Sanse ugovor čija vrednost iznosi nešto preko minimalca od 350 hiljada dolara po sezoni.

Američki novinari navode da je Koturović igrački kasno sazreo, sa čim se slaže i Brajan Kolanđelo, kao i sam Dejan:

"Imam 31 godinu i dovoljno iskustva. Ipak i dalje želim da igram u NBA. Možda će neko reći da je suviše kasno za debi u NBA...ali u mom slučaju tako su se stvari odigrale. Možda sam mogao da potpišem kada sam imao 21 ili 22 godine, ali tada nisam imao agenta. Takođe prilike u Srbiji bile su drugačije", objašnjava Koturović.

Podsetimo, prema planu Koturović je trebalo da odradi nekoliko treninga sa ekipom do kraja nedelje, ali je očigledno vrlo brzo uverio čelne ljude kluba da može da donese novi kvalitet timu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: