Šuker preti Cedeviti: Suspendovaćemo vas

Predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske Ivan Šuker zapretio je Cedeviti i Zadru suspenzijom zbog podrške Evroligi (Evrokupu).

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.04.2016.

16:36

Šuker preti Cedeviti: Suspendovaćemo vas
Starsport

Rat FIBA i Evrolige prethodnih dana je dostigao pralomnu tačku, pošto je svetska kuća košarke suspendovala reprezentacije Hrvatske, Turske, Litvanije, Španije, Grčke, Izraela, Srbije, BiH, Poljske, Makedonije i Crne Gore.

Ove kazne su uslovne, odnosno može doći do povlačenja suspenzija ako se do 20. aprila dostave informacije o povlačenju klubova iz Evrokupa.

„Ne odustanu li od podrške Euroligi, moraćemo da ih suspendujemo jer moramo da štitimo interes hrvatske košarke. Meni su reprezentacija i nacionalno prvenstvo svetinja. Ako neko misli da mu je budućnost u ABA ligi, neka u njoj igra, ali mi kao savez moramo se držati onoga što nalaže Fiba. Koliko u tome ima korektnosti, o tome ne želim govoriti“, rekao je Šuker.

Slična situacija je i u Srbiji, a u prvom planu je Partizan, jedini srpski klub koji bi trebalo da igra Evrokup.

Povodom ove situacije u ponedeljak se oglasio i predsednik KSS Dragan Đilas koji je poručio da FIBA i Evroliga moraju da pronađu rešenje prihvatljivo za sve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: