Portugalski "Deja vu" na Old Trafordu

Kada je objavljeno da je Mančester junajted platio 55.000.000 evra za Bruna Fernandeša, dobar deo javnosti je "video" još jedan promašaj "Crvenih đavola".

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2020.

08:55

Portugalski
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Međutim, samo pola godine kasnije, Fernandeš je ključni igrač velikana sa Old Traforda koji je vratio nadu navijačima u povratak slavnih dana.

Portugalac je postigao 6 golova uz 4 asistencije na 13 utakmica u svim takmičenjima na kojima Junajted nije doživeo nijedan poraz!

Junajted je dobio devet mečeva uz impresivnu gol-razliku 31:4 što ih je vratilo u borbu za LŠ i do polufinala FA Kupa (protiv Čelsija 18. jula).

Krajem januara se o Junajtedu pričalo kao "najgorem u poslednjih 30 godina", nakon četvrtog poraza u sedam utakmica Premijer lige, a čak osmog u 24 kola.

Samo jedan transfer bio je dovoljan da se situacija na Old Trafordu promeni iz korena i o "Đavolima" postepeno počne pričati kao potencijalnom konkurentu u borbi za titulu naredne sezone.
Fernandeš je uspostavio potpuno kontrolu u veznom redu Junajteda koji je često bio najslabija karika Junajteda i značajno primakao "đavole" nivou dostojnog imena ovog velikana.

Njegove igre i doprinos rezultatima Junajteda inspirisali su i brojne analitičare da ga uporede sa plejmejkerom gradskog rivala Sitija Kevinom de Brujneom, arhitektom šampionskih rezultata "građana" u prethodne dve sezone.

Povratkom oporavljenog Pola Pogbe uz sjajan rast forme Nemanje Matića, "đavoli" sada imaju jedan od najboljih veznih redova u celoj Evropi.

Javnost stidljivo poredi Fernandeša sa Dejvidom Bekamom i Kristijanom Ronaldom, odnosno najavljuje da će Portugalac postati legenda Junajteda na nivou pomenutih superstarova.

S druge strane, navijači već sada s nestrpljenjem očekuju novu sezonu jer sa Fernandešom u timu konačno mogu da uživaju u lepom fudbalu i dobrim rezultatima.
Foto: EPA-EFE/Mike Hewitt/NMC/Pool
Otkako je Fernandeš stigao u Junajted, ekipa sa Old Traforda ima najbolji učinak u Premijer ligi.

Na osam mečeva su osvojili 18 bodova, kao i Vulverhempton, dva više od novog šampiona Liverpula, četiri od Čelsija, a pet od Arsenala.

Ogroman optimizam na Old Trafordu raste i zbog činjenice da pored Fernandeša menadžer Ole Gunar Solskjer na raspolaganju ima još nekoliko izuzetno talentovanih momaka, u prvom redu Markusa Rašforda i mladog Mejsona Grinvuda.

A eventualni plasman u Ligu šampiona sa Fernandešom kao liderom tima će umnogome olakšati sportskom sektoru Junajteda da na leto dovede neko veliko pojačanje, a navijači se pre svega nadaju Džejdonu Sanču.

Videćemo još kako će se razvijati situacija sa Pogbom, odnosno da li trenutno stanje na Old Trafordu zadovoljava ambicije Francuza koga mediji već mesecima "sele" iz Mančestera.
Photo by Michael Regan/Getty Images
U međuvremenu, pred Junajtedom je još šest izuzetno bitnih mečeva u borbi za plasman u Ligu šampiona.

"Đavoli" su peti na tabeli sa 52 boda, izjednačeni sa ekipom Vulverhemptona, dok zaostaju dva za četvrtoplasiranim Čelsijem.

S obzirom da je suspenzija Sitija iz evropskih takmičenja i dalje na snazi, Junajted je trenutno na dobrom putu da se vrati u LŠ.

U svakom slučaju, na Old Trafordu posle dugo vremena se opet sa ogromnim zadovoljstvom iščekuje svaki novi meč, što nije bio slučaj još od vremena Kristijana Ronalda.

Portugalaci su opet u modi među "crvenim đavolima".
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: