Dalić: Ovo je za sve branitelje; Kovačić: Pijani smo kao mace

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić posvetio je uspeh fudbalera branitejima, dijaspori i svim Hrvatima na velikom dočeku za nove "heroje nacije".

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

22:25

Dalić: Ovo je za sve branitelje; Kovačić: Pijani smo kao mace
Tanjug / AP Photo/Darko Vojinovic

Fudbaleri Hrvatske putovali su autobusom od aerodroma do centra Zagreba punih pet i po sati, nakon što su u nedelju na Svetskom prvenstvu u Rusiji ostvarili istorijski uspeh igrajući u finalu.

Tamo ih je pobedila Francuska sa 4:2 i postala svetski prvak, ali to ni u Hrvatskoj, ni među reprezentativcima nije pokvarilo raspoloženje.

"Pijani smo kao mace. Svaka čast momcima, ali i vama. Vi ste svetski prvaci", rekao je Mateo Kovačić.

Selektor Dalić je prethodnih meseci bio često predmet kritika, ali je počev od Nigerije, preko Islanda i Argentine, te Danske, Rusije i Engleske pokazao da je većina kritika bila neopravdana.

"Nemam reči zahvalnosti da vam kažem šta smo uradili. Mi smo u Rusiji igrali za sebe, za naše porodice, za vas, za Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, dijaspori i za naše branitelje. Da nije bilo njih , ne bi bilo ove šahovnice. Nismo prvaci sveta, ali smo viceprvaci. Vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe", rekao je Dalić.

Prema procenama policije, na Trgu se okupilo oko 110.000 navijača, u užem centru grada njih oko 250.000, dok je oko 200.000 navijača bilo na trasi kretanja autobusa sa članovima reprezentacije od aerodroma do centra grada.
Tanjug / AP Photo/Darko Vojinovic
Tanjug / AP Photo/Darko Vojinovic
Tanjug / AP Photo/Darko Vojinovic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

260 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: