Jovana je novi adut Srbije za medalju u Tokiju VIDEO

Prvo je pokorila Evropu, potom svet, a onda joj je u martu 2020. godine, u gomili loših vesti stigla jedna fenomenalna.

Izvor: B92
Podeli

Treća epizoda podkasta "Njena pravila sa Ninom" na programu je u ponedeljak od 20h na portalu B92.net.

"Karatistkinja Jovana Preković našla se na listi četiri najbolje rangirane karatistkinje u kategoriji do 61 kg i tako dobila vizu za Olimpijske igre u Tokiju", bila je vest 18. marta prošle godine.

Međutim, korona je okrenula svet naglavačke, pa je posle dva meseca Jovana ipak ostala bez vize.

"U koroni je sve moguće. Desilo se to da Svetska karate federacija (WKF) objavila listu kvalifikovanih pre vremena, jer je mislila da će Igre da se održe 2020. Ispostavilo se da su Igre pomerene za 2021. i s tim WKF može da zaokruži sistem kvalifikacija sa EP u Hrvatskoj. Meni je ostala Premijer liga u Lisabonu, gde se nadam da ću pokazati sve ono što sam radila ovih godina, a posebno prošle i da ću se ponovo kvalifikovati za OI", rekla je Prekovićeva u novoj epizodi podkasta "Njena pravila sa Ninom".

Nina Kolundžija ugostila je Jovanu i njenog trenera Roksandu Atanasov koje su ispričale svoju priču u kojoj se bukvalno ceo život spremaju za jedinstvenu priliku koja će se na leto dogoditi u Tokiju.

Pred njima je nekoliko meseci koje će pamtiti ceo život, a Lisabon i Hrvatska su mesta koja će biti sudbonosna jer će tamo juriti toliko željenu olimpijsku vizu.

Foto: Profimedia/Mutsu Kawamori/AFLO
Foto: Profimedia/Mutsu Kawamori/AFLO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu