Crvena zvezda – Spartak Subotica 3:0 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Spartak iz Subotice u derbiju četvrtog kola Superlige Srbije sa 3:0.

 Pavkov 41, 68, Babić 90+3
  CZV   SPA  
  3 : 0  
90+4' KRAJ
Zvezda je upisala rutinsku pobedu nad Spartakom.
90+3' GOOOOOOOL! Babić postiže gol za 3:0!
Babić je ostao sam na drugoj stativi posle kornera Melega i pogodio je za 3:0 i konačan rezultat meča.
90' Još tri minuta će se igrati na "Rajku"
85' Nešto više od 5.000 gledalaca na utakmici
83' Fantastična odbrana Lučića!
Golman Ivan Lučić odbranio je paradom pokušaj glavom Srnića koga je idealno pronašao Hajdin.
78' Kontra Zvezde
Četiri na dva je bila kontra Zvezde, Meleg je malo bio neodlučan i to nije pretvoreno u treći gol. Spartak ne deluje kao da ima snage da ozbiljnije ugrozi Popovića.
Pavkov slavi gol

StarSport
71' Udarac Srnića!
Srnić istrčava posle dodavanja Pavkova i šutira bez mnogo oklevanja sa 16, 17 metara ali preko gola.
68' GOOOOOOOOL! Pavkov za 2:0!
Hajdin je izveo loptu iz auta, bacio je duboko u kazneni prostor, a na prvoj stativi je Pavkov ovog puta uspeo da se izbori za prostor i glavom pogodi suprotan ugao gola Lučića glavom. Zvezda od 68. minuta vodi 2:0.
67' "Samo gađaj Pavkova"
Nekoliko napada Zvezde u kojima su sa obe strane igrači domaće ekipe pokušavali da podignu loptu za Milana Pavkova u kaznenom prostoru. Pavkov je dobro zatvoren pa ti napadi do sada nisu dali rezultat.

StarSport
62' Maler za fudbalera iz Gane
Rašid Sumaila se povredio, pokušao je da šutne loptu, noga ga je "presekla" i Milojević je morao da ga zameni. Degenek je ušao u igru, a trener Crvene zvezde je posle uvođenja Simića i Jovičića u 58. odnosno 46. minutu, već u 62. iskoristio i treću promenu.
59' Meleg sa Autokomande
Otvorilo se malo prostora Melegu da šutira sa distance i on je to učinio sa više od trideset metara levicom. Lopta je otišla daleko pored gola.
56' "Mrtvo more" na terenu "Marakane"
Utakmica bez tempa, uglavnom se igra na sredini terena odakle ni jedni ni drugi ne napreduju ka golu rivala.
Pokušaj Jevtovića iz prvog dela, lopta je ostala na stativi

StarSport
Slavlje igrača Zvezde posle vodećeg gola

StarSport
51' Maričić šutirao
Maričić šutra udarcem levicom van kaznenog prostora, ali taj udarac nije bio dovoljno jak i Popović je uspeo lako da ukroti taj pokušaj.
50' Zvezda je prepustila loptu
Spartak ima loptu u uvodnih pet minuta drugog poluvremena, ali nema mnogo ideje kako da probije odbranu crveno-belih.
Trener Spartaka Vladimir Gaćinović

StarSport
46' Počelo je drugo poluvreme
Spartak mora da krene ozbiljnije napred, domaćin nije menjao formaciju pa ne treba očekivati promene u igri šampiona Srbije.

StarSport
45' Zvezda je kontrolisala igru u prvom delu
Nije bilo mnogo ritma i šansi u prvom delu igre, a Zvezda je iskoristila jedan od tri dobra pokušaja što je bilo dovoljno za vođstvo na poluvremenu.

StarSport
41' GOOOOOOL! Pavkov, Zvezda vodi!
Dobio je po sredini loptu Milan Pavkov, krenuo u varku levo, pa desno i onda sa 25 metara šutirao po zemlji u ugao. Lučić je uspeo samo da zakači loptu rukom, ali ne i da spreči pogodak pa Zvezda od 41. minuta vodi 1:0.
37' Sjajna prilika za Srnića!
Milijaš šalje dugu loptu za Pavkova, ovaj spušta glavom u šesnaesterac Spartaka, gde je bio Slavoljub Srnić i probao da iz prve zahvati loptu. Uradio je to traljavo i propala je odlična šansa za Zvezdu.

StarSport
35' Slobodan udarac Milijaša
Milijaš pada na 18 metara od gola Spartaka posle duela sa Čoum i sam preuzima odgovornost da šutira. Pogađa živi zid i ne koristi izglednu priliku da "načne" mrežu gostiju.

StarSport
30' Skok Jovančića
Centaršut Milijaša iz kornera, skače Jovančić i glavom puca previsoko iznad prečke Lučića.
27' Dobra pozicija, loš centaršut
Spartak je imao odličnu priliku za centaršut iz slobodnog udarca sa tridesetak metara i uz aut liniju. Loše to koriste igrači subotičke ekipe, pa lopta odlazi u gol-aut. Zvezda u narednom napadu pokušava da napadne preko Gobeljića, ali je Gobeljić probao da dribla i izgubio loptu.
24' Stativa Jevtovića!
Odličan pas Melega izbacuje Jevtovića samog ispred golmana Spartaka Lučića, ali Jevtović pogađa stativu kada je probao da pronađe dalji ugao.
20' Zvezda drži loptu, Spartak konkretan
Spartak u prvih dvadesetak minuta sasvim pristojno parira domaćinu. Kreće sa više igrača napred, ne preza od toga da napadne što pokazuje udarcem i Torbica u 20. minutu.
13' Solidan i Pavkov
Zvezda je na dobar pokušaj Sprtaka odgovorila šutem Milana Pavkova već u narednom napadu, ali je i ta lopta išla pored gola.
12' Dobar pokušaj Spartaka!
Vukčević je centrirao iz kornera, Tekijaški je dobro skočio, ali loše šutirao i propustio prvu dobru priliku za Spartak na meču. Lopta je otišla pored gola Popovića.
10' Duel Đenića i Sumaile
Sumaila i Đenić su se našli u kaznenom prostoru Zvezde, fudbaler iz Gane je ostao na nogama, Đenić nije, ali se sudije nisu dvoumile, igrači Spartaka nisu negodovali, pa nije bilo ni govora o jedananestercu.
8' Vukčević hrabro
Probao je Vukčević da ide u solo akciju pred kaznenim prostorom Crvene zvezde, ali ga je zaustavio Rašid Sumaila, ovogodišnje pojačanje crveno-belih. To je jedna od retkih akcija na početku meča gde Spartak nije probao dugom loptom.
5' Niko ne prati Milijaša
Dobro se ubacio kapiten Zvezde po levom boku i centrirao u kazneni prostor, ali ga tamo niko nije ispratio da ugrozi gol Subotičana.
2' Počela je utakmica
Zvezda je u prva dva minuta već probala da napadne preko Sumaile, Spartak je uzvratio pokušajem tranzicije, ali ni jedni ni drugi nisu ušli u priliku za gol.
Sastavi ekipa:
Crvena zvezda: Popović -- Babić, Gobeljić, Hajdin, Jevtović, Jovančić, Meleg, Milijaš, Pavkov, Srnić, Sumaila.

Spartak: Lučić -- Ćalasan, Tekijaški, Rakić, Vukčević, Maričić, Čo, Afum, Torbica, Milošević - Đenić.

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: