Finale Kupa Srbije: Crvena zvezda – Partizan 2:1

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su 26. Kup Srbije u klupskoj istoriji, a ujedno i duplu krunu nakon trijumfa u Superligi.

Dobrodošli
Zajedno ćemo pratiti finale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana.

Početak je zakazan za 18 časova.
94‘ Ivanić promašio zicer
Imao je priliku da overi trofej u Kupu. Zvezda je brojčano bila nadmoćna, Ben je proigrao Ivanića koji je ostao sam sa Stevanovićem, ali šalje loptu visoko iznad gola.

Foto: Pedja Milosavljevic
90‘ Igraće se još šest minuta
87‘ Zatišje
Bez dešavanja na terenu. Fudbaleri Partizana izgledaju kao da ne zaostaju gol u finalu Kupa.
78‘ Menja i Stanojević
Izlazi Holender koji je ušao u 24, minutu umesto Jevtovića, a menja ga Milovanović. Na terenu je u Jović koji je zamenio Jojića.
76‘ Katai završio meč
Zvezda pojačava vezni red, u igri je Nenad Krstičić. Ujedno je iz igre izašao i Milan Rodić kojeg je zamenio Marko Gobeljić.
73‘ Katai!
Zvezda još jednom vodi i ponovo je strelac Aleksandar Katai. Veliku zaslugu za gol ima i Nemanja Miletić koji je olako ispao, nakon čega je Katai ostao sam sa Stevanovićem. Nije hteo "Magiko" da šutira već je zalomio čuvara mreže Partizana i potom sproveo loptu iza njegovih leđa.

Skinuo je dres nakon toga zbog čega je sankcionisan.
67‘ Stanković prelazi u ofanzivu
Radovan Pankov je završio meč, a na terenu je Ben. Sada će Zvezda ponovo igrati sa četvoricom pozadi.

Foto: B92/PT
62‘ Golčina Uroševića!
Partizan je izjednačio u 62. minutu, a gol je pao sa neočekivane strane. Postigao ga je Slobodan Urošević.

Centrirao je Lutovac sa desne strane, a lopta je sve preletela i stigla do Uroševića koji je uhvatio prelep volej i na efektan način matirao Borjana koji je uspeo samo da uspori loptu na putu ka golu.
59‘ Izmene na obe strane
Lazar Marković je u završio utakmicu i u igri je umesto njega Natho koji još uvek nije u potpunosti spreman. Na drugoj strani Stanković menja napadače, pa je Pavkov zamenio Ohija.
53‘ Opasan start Rodića
Sa dve noge je krenuo Rodić i promašio celu loptu. Pokupio je Miletića i za to sankcionisan samo žutim kartonom. Crveni bi verovatno bio previše, pogotovo na prirodu ovog meča.
Dimne bombe i u nastavku

Foto: B92/PT
46‘ Počelo je drugo poluvreme
Pred nastavak se trener Partizana Aleksandar Stanojević odlučio na izmenu te je Lutovac na terenu umesto Miljkovića.
Poluvreme
Prvih 45 minuta su za nama i više razloga za zadovoljstvo ima ekipa Dejana Stankovića koja na pauzu odlazi sa golom prednosti.
45+2‘ Gužva na terenu
Pravo niotkuda su se u sukobu našli Lazar Marković i Slavoljub Srnić, a potom i Gelor Kanga. Naposletku po žuti karton za Markovića i Kangu.
45‘ Igraće se još tri minuta
41‘ Završnica je nepoznanica za igrače Partizana
Nova izgledna prilika. Marković je dobio loptu u šesnaestercu Zvezde leđima okrenut golu i iz prve odigrao pas na stranu ka Meningu koji je uputio nešto između šuta i centaršuta po zemlji. Kako bilo, daleko od opasnog.
39‘ Nova prilika za Kataija
Najviši u skoku nakon kornera je bio strelac jedinog gola za sada. Ipak, njegov udarac je završio pravo u golamana Partizana Nemanju Stevanovića.
Fudbaleri Zvezde proslavljaju gol

Foto: B92/PT
36‘ Najbolja prilika za Partizan
Obio se visoki presing Zvezdi o glavu. Čitavu poljanu je ispred sebe imao Kvinsi Menig nakon što su ga iz poslednjeg reda proigrali saigrači. Probio je holandski fudaler po prvi put na ovom meču i zavrnuo loptu nazad u šesnaesterac, Ona je došla na drugu stranu do Miljkovića koji loše šutira.
35‘ Partizan poljuljan
Visok presing crveno-belih na koju protivnik nema odgovor. Od postignutog gola je imala Zvezda još jednu veliku priliku kada je Gajić brzo izveo aut, ali Katai nije uspeo da uputi udarac jer je kasnio nakon što ga je proigrao Ohi.
26‘ Goooooool!
Zvezda vodi od 26. minuta, a strelac je Aleksandar Katai. Udarac nešto izvan šesnaesterca veoma precizan. Evrogol Zvezdine "desetke".

Imao je vremena da se namesti i praktično iz mesta šutira. Neodbranjivo za Stevanovića.
24‘ Jevtović ne može da nastavi
Žali se na povredu vezista Partizana, a na terenu je umesto njega Filip Holender.
22‘ Marković raspoložen
Probio je 1 na 1 protiv Pankova, ali je suviše otišao u stranu nakon čega se našao u mrtvom uglu. Najbolje što je mogao jeste da pogodi spoljni deo mreže.
19‘ Problem za Zvezdu
Štoper Aleksandar Dragović je ostao na zemlji nakon čega je morala da interveniše medicinska ekipa crveno-belih. Dragović je nakon toga izašao sa terena, ali očekuje se da se uskoro vrati na teren.
16‘ Neobičan fudbal, u najmanju ruku
Trapavo izgledaju akcije obe ekipe i završavaju se pasom upućenim napamet koji protivnik lako preseče. Jedinu ozbiljniju priliku u međuvremenu je imao Rikardo Gomeš, ali je njegov udarac iz izgledne pozicije izblokiran.
13‘ Prva prilika za Zvezdu
Gajić je sa desne strane lucidnim pasom proigrao Ohija u protivničkom šesnaestercu. Norveški napadač je uspeo da dođe do lopte između Vujačića i Miletića, ali taj početni kontakt nije bio dovoljno dobar te je Stevanović lako sitgao do ove lopte.

Foto/2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
6‘ Novi pokušaj Partizana
Dimne bode smanjuju vidljivost na "Rajku Mitiću", ali to ne smeta crno-belima koji su kreirali još jedan opasan napad. Uglavnom se igra na polovini Zvezde, a igrači tima iz Humske su ovaj put stigli do šesnaesterca pre nego što je Lazar Marković oprobao udarac. Bez da je ugrozio Borjana doduše.
3‘ Partizan prvi zapretio
Jojić je dobio dobru loptu u prostor i uputio udarac koji je išao paralelno sa gol linijom. Opasno je bilo u jednom trenutku, ali je potom opravdano dosuđen ofsajd.
Slaba poseta u finalu Kupa
Na utakmici Crvene zvezde i Partizana u finalu Kupa Srbije poseta nije ravna očekivanjima. O tome više pročitajte ovde.
1‘ Krećemo
Počelo je finale Kupa.
Koreografija "delija"

Foto: B92/SS
Himna pre početka, igrači na terenu

Foto: B92/SS
Meč uskoro počinje
Minuti nas dele od početka novog "večitog" derbija i finala Kupa Srbije. Dupla kruna za Zvezdu ili trofej za Partizan?
Derbi paralisao Beograd
Nekolilo sati uoči derbija brojne policijske snage su partolirala širom grada, a najviše su bili skoncentrisani na Autokomandi.

Iako su obe navijačke grupe organizovano stigle do stadiona, usled velikog broja policajaca nije bilo većih incidenata.

Međutim, usled toga je paralisan saobraćaj u velikom delu grada, jer su okupljanja počela usred saobraćajnog špica u prestonici.

Foto: B92.net
Atmosfera pred početak finala
Trofej je spreman

foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Partizan osmi put u nizu u finalu, Zvezda trofejnija
Crno-beli već osam godina igraju finale Kupa Srbije, ali već dve ne znaju za pobedu nakon poraza od Vojvodine i Zvezde. Ta pobeda crveno-belih im je donela ujedno i 25. trofej u ovom takmičenju po čemu su rekorderi. Partizan ih ima 16.
Markana trenutno

Foto: B92/PT
Na klupi su ostali
Zvezda: Gordić, Krstičić, Pavkov, Đurić, Motika, Stanić, Ben, Sanogo, Stanković, Radulović, Gobeljić

Partizan: Popović, Saničanin, Natho, Holender, Živkvović, Milovanović, Terzić, Obradović, Jović, Lutovac, Smiljanić
Sastavi
Zvezda: Borjan – Eraković, Pankov, Dragović – Gajić, Srnić, Kanga, Rodić – Ivanić, Katai - Ohi

Partizan: Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Marković, Jojić, Menig – Rikardo
Mogući sastavi
Partizan: Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Jevtović, Zdjelar – Marković, Jojić, Menig – Gomeš

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Srnić – Katai, Kanga, Ivanić – Ohi
Aleksandar Stanojević, trener Partizana
"Sigurno nije odrada posla. Prva pomisao Kup ne može da bude bilo kakva utešna nagrada niti da spasava sezonu. Kad se završi analizira se sve. Ja to tako gledam. Jedna utakmica za mene ne može ni da spasi niti da bude loše po tom pitanju. Kad se sve završi onda æemo svi zajedno iskomentarisati kakva je bila sezona. Meni jedna utakmica ništa lièno ne donosi. Odigrali smo 60 utakmica, da bi jednu utakmicu vezivali za celu sezonu. Èak ni ako osvojimo Kup ne možemo da kažemo, dobro je, osvojili smo Kup."
Dejan Stanković, trener Zvezde
"Zvezda daje obavezu da budeš pravi. Tako æe biti i ovog puta. Da, sezona je bila teška, iscrpljujuæa, na momente si bio sateran uza zid, taj stres smo izneli junaèki“, rekao je Stankoviæ i dodao. Sigurno da su igraèi umorni, ali imaju problem što imaju ludog trenera koji ne odustaje, koji ne želi to da prihvati kao razlog. Momenat za slavlje je bio, prošao i oèekuje nas mnogo jaka važna utakmica, a to je derbi.“
 Katai 26, 73 – Urošević 62
  CZV   PAR  
  2 : 1  

Možda vas zanima

Podeli: