Vukoičić: ''Pobedila želja igrača''

Izvor: Nina Kolundžija

Petak, 25.04.2008.

21:20

Default images

Košarkaši Hemofarm Stade su pobedom nad Zadrom 81:72 obezbedili plasman u finale regionalne NLB lige koje se igra u nedelju u 18 časova. ''Čestitam mojim saigračima na pobedi. Ovo je bila važna utakmica i pobeda za nas. Ne bih se mnogo upuštao u objašnjenja i taktiku. To prepuštam treneru'', rekao centar Vrščana Boban Marjanović.

Zadar je imao ulogu favorita pred utakmicu pošto je u regularnom delu sezone dva puta bio bolji od Hemofarma.

''Čestitam Hemofarmu na potpuno zasluženoj pobedi. Odigrali su odlično utakmicu. Mi nismo uspeli da izdržimo pritisak koji smo sami sebi nametnuli ne samo zbog uloge favorita već i zbog bodovanja u šampionatu Hrvatske. Nismo zadržali nivo igre koji smo imali kada smo napravili sedam razlike. Kada su nas stigli jednostavno nakon toga su bili bolji i zasluženo pobedili'', izjavio je igrač Zadra Todor Gičevski.

Trener Hemofarma Vlada Vukoičić je zadovoljan postignutim rezultatom.

''Todor Gičevski je rekao nešto važno što je bilo odlučujuće u utakmici. Zadar je sebi dao ulogu favorita pre ovog meča zbog lakih 2:0 u regularnom delu sezone. Međutim, napominjem da smo uveli nekoliko novih principa kada je promenjen i trener. Na to smo dodali veliku želju i htenje posebno mladih igrača koji igraju prvu završniicu. Često smo menjali zonske odbrane i tu smo razbili taj odnos Zadra u napadu koji je jasno definisan još od ranije. Imali smo i sreće. Na kraju nisu uspeli da pogode nekoliko optvrrenih šuteva, kasnije nam je samopuzdanje poraslo'', rekao je Vukoičić.

Aca Petrović smatra da su dva trenutka odlučila pobednika polufinalnog meča.

''Ključni trenutak ovog meča je bio pri rezultatu 57:50. Potrošili smo se na seriju od 17:3. Druga ključna stvar je Miljan Pavković koji nas je probio nekoliko puta. Imali smo jasan dogovor u svlačionici da ga pustimo čak i ako ima otvorene šuteve ali nikako na prodore po kojima je poznat'', rekao je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: