Četvrtak, 14.04.2005.

15:57

Vontigo Kamings napustio Vršac

Izvor: B92

Default images

KK Hemofarm u četvrtak je sporazumno raskinuo ugovor sa plejmejkerom Amerikancem Vontigom Kamingsom. Trener Željko Lukajić objasnio je na konferencije za novinare u Vršcu upriličene povodom početka Superlige da pojedine stvaru u timu nisu najbolje funkcionisale u poslednje vreme i da je za tim on kao trener i najodgovorniji:

To je samo jedna od stvari o kojoj sam razmišljao kao trener, jer sam ja kao trener ipak najodgovorniji za sve. U prošlom periodu stvari nisu baš najbolje funkcionisale i moralo je da dođe do promene. Mi smo profesionalci i svako ima svoju odgovornost, a iza nas ima dosta loših rezultata i pojedinačnih utakmica gde je bilo lošeg pristupa igri, što je sve zahtevalo puno analiza i razgovora sa svim akterima. Nakon svega toga ja sam došao do zaključka da treba da se zahvalimo Vontigu Kamingsu".

Lukajić je svestan kakav uticaj će odlazak Kamingsa imati na tim, ali je optimista, jer veruje u svoje igrače..

"U tom kontekstu želim da kažem da sam svestan u kom sastavu ostaje moj tim. Moj stav je da imamo izuzetno kvalitetne igrače koji znaju da nose odgovornost, koji mogu da vrate formu, da vrate ritam utakmice i da vrate dobar rezultat. Pre toga moramo da vratimo lično samopouzdanje igračima i veru u tim. Imam veliko poverenje u iskusne igrače i u naš podmladak. Svi će dobiti zadatke i verujem da će mlađi moći dosta da pomognu ovim iskusnima, koje sam malo pre pomenuo i koji će biti glavni nosioci igre“, rekao je između ostalog Lukajić.

Nedostatak Kamingsa dopuniće Vukašin Aleksić, igrač kluba koji je prvi deo sezone odigrao u Svislajonsima, a koji je pred početak Superlige vraćen među „narandžaste“.

28-godišnji Kamings je od 1999. do 2003.godine igrao za Golden Stejt Voriorse i Filadelfija Sikserse, a 2004. godine seli se u Evropu i prelazi u Virtus iz Bolonje. Za Hemofarm je u Goodyear ligi prosečno ubacivao 10,5 poena za 24 minuta na parketu, a u ULEB kupu u drugom krugu je za minut više postizao 11,5 poena po meču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: