"Lebron se posvađao sa Spolstrom – Majami je bio njegov fakultet"

Dejvid Fizdejl, NBA trener, bio je gost podkasta "Naklheds".

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Doug Benc/Getty Images
Photo by Doug Benc/Getty Images

NBA na TV B92
Četvrtak, 22.00
Dalas Maveriks –
Finiks Sans

Dejvid Fizdejl je američki trener koji trenutno nema posao, a samostalno je vodio Memfis Grizlise i Njujork Nikse i brzo dobio otkaz.

On je jako blizak prijatelj i bivši saradnik Erika Spolstre, njih dvojica su zajedno počela da rade u video sobi Majami Hita i "dogurali" do trenerskog posla.

Fizdejl je bio asistent Erika Sposltre u periodu kada je Majami Hit bio NBA šampion sa Lebronom Džejmson, Dvejnom Vejdom i Krisom Bošem u ekipi.

"Majami je bio najbolje mesto za Lebrona da dobije to fakultetsko obrazovanje. U košarkaškom smislu. Njemu su u životu bili potrebni ljudi koji bi mu rekli 'Ne' kada to mora da čuje i da što pre shvati kako se pobeđuje. On nije išao na koledž, direktno je došao u NBA i kod nas je zaradio diplomu, pa je posle to znanje odneo u Klivlend i osvojio šampionsku titulu", ispričao je Dejvid Fizdejl.

Takođe, bila je situacija kada su Lebrona morali da smire i urazume saigrači, Dvejn Vejd i Judonis Hazlem.

"Lebron se posvađao sa Spolstrom jer mu nije dozvolio da dovede neke svoje drugare u svlačionicu. U Majamiju smo imali takav sistem, da smo pred utakmicu tu samo mi i niko drugi, a Lebron je nekome već obećao da će ga uvesti tu da budu sa nama. Sedeo je u svlačionici sa Judonisom Hazlemom i Dvejnom Vejdom i oni su mu govorili da se to kod nas ne radi tako. Mi u Majamiju imamo svoj način rada, ako hoće da bude sa njima, to mora da uradi van ove prostorije", kaže američki stručnjak.

strana 1 od 45 idi na stranu