Jokić dobio veliko priznanje od ESPN

Nikola Jokić spada među najtalentovanije igrače u NBA prenosi jedna od najpoznatijih medijskih kuća ESPN.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Abbie Parr/Getty Images
Photo by Abbie Parr/Getty Images

ESPN lista:
1. Janis Adetokumbo
2. Entoni Dejvis
3. Džoel Embid
4. Karl-Entoni Tauns
5. Nikola Jokic
6. Ben Simons
7. Kristaps Porzingis
8. Bredli Bil
9. Donovan Mičel
10. Devin Buker
11. Geri Heris
12. Andre Dramond
13. Klint Kapela
14. Džejson Tejtum
15. Oto Porter
16. Brendon Ingram
17. Stiven Adams
18. Lonzo Bol
19. Lauri Markanen
20. Džamal Mari
21. Eron Gordon
22. Džejlen Braun
23. Endru Vigins
24. Kajl Kuzma
25. Majls Tarner

Centar Denvera skoro je napunio 23 godine i predstavlja budućnost najjače lige na svetu, a to misle i urednici ovog članka Bobi Marks, Kevin Pelton i Kris Hering.

Jokić zauzima peto mesto na listi igrača ispod 25 godina sa najvećim potencijalom i ispred njega su redom: Karl-Entoni Tauns, Džoel Embid, Entoni Dejvis i Janis Adetokumbo.

Kako navode u članku Jokić spada među retke centre u NBA ligi, s obzirom da je u stanju da sve radi na terenu, a i igra najveću ulogu u timu koji je rangiran kao šesti najbolji napad lige.

Uz to beleži šest asistencija u proseku, što je peti najbolji prosek u istoriji lige za igrače koji su visoki 208 centimetara ili više. Takođe, uspeo je da svojim partijama stavi Denver u poziciju da se bore za plej-of, a sve to u odsustvu Pola Milsapa.

Pored Jokića, na ovoj listi našla su se još dvojica igrača iz Denvera – Geri Heris i Džamar Mari, koji zauzimaju 11. odnosno 20. mesto.

Na prvo mestu liste nalazi se "Greek freak" Janis Adetokumbo, drugi je "Obrva" Entoni Dejvis, treće mesto zauzima Džoel Embid, dok je mesto ispred "Džokera" uzdanica Minesote Karl-Entoni Tauns.

strana 1 od 39 idi na stranu