Razlog Oladipa za sjajnu sezonu: Rasel Vestbruk

Košarkaš Indijane Pejsersa Viktor Oladipo rekao je da velike zasluge za njegove dobre partije pripadaju Raselu Vestbruku.

Izvor: PT

Petak, 15.12.2017.

17:31

Razlog Oladipa za sjajnu sezonu: Rasel Vestbruk
Getty Images

Oladipo i Vestbruk su prošle sezone igrali zajedno u Oklahomi, kada je plejmejker Oklahome osvojio nagradu za MVP, prosečno beleživši tripl-dabl – 31,6 poena, 10,4 asistencija i 10,7 skokova.

Prema rečima Oladipa, ovakva sezone Vestbruka uticala je na njegov razvoj, pošto bek Indijane ove takmičarske godine igra na Ol-star nivou.

"Biti u Oklahomi i videti to što je radio prethodne sezone mi je pomoglo da shvatim kako moram da uložim još mnogo napora kako bi došao do tog nivoa. Tako da, definitivno je uticao na moj razvoj na terenu, ali i van njega", rekao je Oladipo, a potom je dodao:

"On je bio sjajan izvor pomoći prošle godine i sve to koristim u svakodnevnom životu".

Oladipo je prethodne sezone prosečno beležio 15,9 poena, 4,3 skoka i 2,6 assitencije, dok ove ima prosek od – 24,3 poena, 5,3 skokova i 4,1 asistencije.

Mnogi okrivljuju Vestbruka kako guši svoje saigrače, ali prema rečima Oladipo, aktuelni MVP lige imao je ogroman uticaj na dalji razvoj njegove karijere. đ

Podsećamo, Oladipo je trejdovan u Indijanu zajedno sa Domantasom Sabonisom, a Oklahoma je zauzvrat dobila Pola Džordža.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: