Kari: Ne želim kod Trampa

Bek Golden Stejta Stefen Kari rekao je da neće ići na prijem u Belu kuću ako ga predsednik SAD Donald Tramp pozove.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.06.2017.

19:50

Kari: Ne želim kod Trampa
Foto: Getty images

Golden Stejt je u ponedeljak osvojio titulu u NBA ligi pošto je sa 4-1 u finalu pobedio branioca titule Klivlend.

Posle osvajanja titule u ponedeljak, pojedini američki mediji preneli su da su košarkaši Golden Stejta odlučili da ne odu na prijem u Belu kuću, pošto su igrači "neprijateljski raspoloženi prema predsedniku Donaldu Trampu".

Klub je ubrzo izdao saopštenje u kome je naveo da nije dobio poziv iz Bele kuće i da bi u slučaju poziva o tome odlučio na vreme.

"To pitanje se postavljalo pre nekoliko meseci, bilo je hipotetički, a odgovorio sam da neću ići. Sada mislim isto. Razgovaraćemo, ceo tim. Ne želimo da okaljamo ono što smo postigli ove sezone. Ponašaćemo se odgovorno i uradićemo ono što je potrebno, individualno ili u grupi", rekao je Kari.

Tradicija je da predsednik SAD organizuje prijem u Beloj kući za osvajače NBA lige i koledž šampiona (NCAA) nekoliko nedelja ili meseci po osvajanju trofeja. Trener Golden Stejta Stiv Ker rekao je da će igrači razgovarati i doneti odluku.

"Postoji poštovanje institucija, naše vlade i to moramo da uzmemo u obzir, bez obzira šta mislimo o osobi u Beloj kući. Ono što je važno, jeste to da samo igrači odlučuju da li će ići", rekao je Ker za ESPN.

Kari i Ker su bili među brojnim javnim ličnostima koje su kritikovale Donalda Trampa otkako je izabran za predsednika SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: