Kao MJ i Kobi – Konliju od Memfisa 153 miliona!

Seleri kep u NBA ligi značajno će se povećati u naredne dve godine, a klubovi nastavljaju da daju sulude ugovore igračima.

Izvor:

Subota, 02.07.2016.

09:29

Kao MJ i Kobi – Konliju od Memfisa 153 miliona!
Getty Images

Poslednji u nizu takvih jeste petogodišnji ugovor koji su Memfis Grizlisi ponudili svom plejmejkeru Majklu Konliju – vredan rekordnih 153 miliona dolara.

Osim što će potpisati najunosniji ugovor u istoriji najjače lige sveta, Konli – koji nikada nije bio Ol-star – ući će u društvo Majka Džordana i Kobija Brajanta kao treći igrač koji će tokom jedne sezone zaraditi 30 miliona.

Majklu će sledeća sezona biti jubilarna deseta, a na preko šesto odigranih mečeva prosečno je beležio 13,6 poena, 5,6 asistencija, 3 skoka i 1,5 ukradenih lopti po meču.

Pre dogovora Grizlisa i Konlija rekord je držao Entoni Dejvis – koji je dogovorio šestogodišnju saradnju sa Nju Orleans Pelikansima vrednu 145 miliona dolara, ali je zbog brojnih povreda ove sezone, po 'slovu ugovora', ostao bez 24 miliona.

Prethodnog dana, Nikola Batum dobio je 120 miliona dolara od Šarlot Hornetsa, Džoakim Noa 72 od Njujork Niksa, Timofej Mozgov osam manje od Los Anđeles Lejkersa, a Mirza Teletović 30 od Milvoki Baksa.

Nema sumnje da će koliko sledeće godine Lebron Džejms i Kevin Durent prebaciti cifru od 200 miliona, ali se njihov učinak, uticaj na ekipu i kompletnu franšizu ni po čemu ne može meriti sa gore navedenim pojedincima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: