Trojke: Belineli kao Peđa i Dirk

Marko Belineli postao je treći Evropljanin koji je pobedio u šutiranju trojki na NBA Ol-staru, posle Predraga Stojakovića i Dirka Novickog.

Izvor: AK

Nedelja, 16.02.2014.

04:15

Default images

Bek San Antonio Sparsa je u interesantnom finalu koje je imalo dodatnu seriju nadmašio Bredlija Bila sa 24-18.

Nakon slabog nastupa svih šutera u konferencijskoj rundi, u kojoj je samo Bil prešao granicu od 20 poena, on i Belineli su popravili utisak u finalu.

Pravila: Obe konferencije imaju po tri predstavnika. Najbolji iz svake plasiraće se u finale. Novo pravilo je da svaki igrač bira dodatnu omiljenu poziciju na kojoj će imati 5 šarenih lopti. Ove sezona najviše trojki pogodio je Kari.

Konferencijski duel je razočarao ljubitelje ovog takmičenja. Iako je novo pravilo omogućilo igračima mnogo više poena nego prethodnih sezona, samo jedan je prešao granicu od 20.

Dvojica igrača su čak dozvolila da im istekne vreme, a jedan od njih bio je branilac titule Kajri Irving. Na kraju su u finale otišli Bredli Bil sa 21 poenom, i Marko Belineli koji je i pored dva "er bola" skupio 19.

Italijan je ponovio nastup iz prve runde, da bi bek Vizardsa sa maksimalnim učinkom sa poslednje pozicije izborio novu seriju. Ovaj put Belineli je počistio rivala sa 24 poena i odneo titulu u Evropu.

Zapad – Prvi je šutirao Kevin Lav koji je pogodio samo jednu od pet šarenih lopti sa omiljene pozicije i završio sa tek 16 poena. Nije uspeo fino ni da se odmori od prethodnog takmičenja, a krenuo je u novo Demijen Lilard. Bio je za nijansu bolji od prethodnika, ali je pogodio samo jednu od pet šarenih lopti standardnih pozicija i skupio 18 poena. Marko Belineli je pogodio samo šarenu loptu sa prve pozicije, potom se donekle popravio, ali su ga mučile obične lopte, da bi sa tri koša u nizu sa omiljene pozicije šarenim loptama stigao do 19 poena. Poslednji predstavnik Zapada bio je prvi trojkaš lige Stefon Kari. Nakon polovičnog učinka sa prve dve pozicije, pogodio je sve obične sa trećem, osim šarene, da bi podbacio sa omiljene pozicije pogodivši samo jednu trojku za konačnih16 poena. Tako se i pored dva "er-bola" u finale plasirao Marko Belineli iz San Antonio Sparsa.

Istok – Iskusni Džo Džonson je prvi krenuo u svojoj konferenciji, sporiji ritam mu nije doneo rezultat, pogodio je samo jednu loptu sa prve pozicije, potom i samo jednu sa omiljene, popravio se u nastavku, ali je promašio sve u poslednjoj seriji dozvolivši čak i da mu istekne vreme, pa je na kraju imao samo 11 poena. Potom je nastupio Aron Aflalo, skupio je samo pet poena sa prve tri pozicije, ali je popravio rezultat sa omiljene pozicije skupivši na kraju 15 poena. Mnogo bolji start od prethodnika imao je Bredli Bil, ali je pogodio samo dve trojke sa omiljene pozicije. Ipak, ušao je u ritam u finišu i prvi probio granicu od 20 poena skupivši 21. Poslednji je nastupio branilac titule Kajri Irving. Slabije je krenuo, skupio samo 9 poena sa prve tri pozicije, ušao u ritam sa šarenim loptama, ali je i njemu isteklo vreme pa se sa 17 poena na neslavan način oprostio od trofeja. Drugi finalista postao je Bredli Bil iz Vašington Vizardsa.

Finale: Belineli se nije popravio u finalu, loše je krenuo, popravio se sa centralne pozicije i na kraju ponovio prethodni nastup sa 19 poena. Usledio je pohod Bila na titulu, ali je pogodio samo jednu trojku sa prve pozicije, a onda tri sa omiljene. Tu je bio 11 poena od titule, sa dve šarene je ostao u igri, morao je da pogodi sve sa poslednje pozicije, što je na oduševljenje svih, osim Belinelija i učinio i izborio produžetak (17). TO je konačno donelo malo uzbuđenja u ovom takmičenje.

Podužetak: Belineli ponovo baca "er bol", ali beleži najbolji start večeri sa devet poena iz prve dve pozicije. Nastavio je u istom ritmu i pred pet šarenih lopti imao 18 poena, da bi na kraju imao najbolji rezultat večeri u tom trenutku sa 24. Zadao je domaći zadatak rivalu. BIl je već u drugoj seriji imao omiljene lopte, pogodio je tri, ali je sa naredne dve pozicije pogodio samo četiri puta, do kraja još svega nekoliko za 18 poena. Tako je Marko Belineli pobedio u šutiranju trojki.

Istok: Aron Aflalo (Orlando Medžik) 15, Bredli Bil (Vašington Vizards) 21, 19, 18; Kajri Irving (Klivlend Kavalirs) 17, Džo Džonson (Bruklin Nets) 11.
Zapad: Marko Belineli (San Antonio Spars) 19, 19, 24; Stefon Kari (Golden Stejt Voriors) 16, Demijen Lilard (Portland Trejl-Blejzers) 18, Kevin Lav (Minesota Timbervulvs) 16.



Prethodni šampioni:
2013. Kajri Irving, Klivlend
2012. Kevin Lav, Minesota
2011. Džejms Džons, Majami
2010. Pol Pirs, Boston
2009. Dekuan Kuk, Majami
2008. Džejson Kapono, Toronto
2007. Džejson Kapono, Majami
2006. Dirk Novicki, Dalas
2005. Kventin Ričardson, Finiks
2004. Vošon Lenard, Denver
2003. Peđa Stojaković, Sakramento
2002. Peđa Stojaković, Sakramento
2001. Rej Alen, Milvoki
2000. Džef Hornasek, Juta
1998. Džef Hornasek, Juta
1997. Stiv Ker, Čikago
1996. Tim Legler, Vašington
1995. Glen Rajs, Majami
1994. Mark Prajs, Klivlend
1993. Mark Prajs, Klivlend
1992. Kreg Hodžs, Čikago
1991. Kreg Hodžs, Čikago
1990. Kreg Hodžs, Čikago
1989. Dajl Elis, Sijetl
1988. Leri Bird, Boston
1987. Leri Bird, Boston
1986. Leri Bird, Boston

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: