Divac na operaciji, 12 nedelja pauze

Izvor: B92

Četvrtak, 06.01.2005.

11:23

Default images

Iako je u ekskluzivnom intervjuu za B92 Vlade Divac najavio konačnu odluku o mogućoj operaciji leđa i nastavku karijere u februaru, zdravstvena situacija je očigledno postajala sve komplikovanija i najuspešniji igrač iz SCG u istoriji NBA rešio je posle konsultacije sa lekarima da već sada ode na operaciju.

Centar LA Lejkersa sa parketa će odsustvovati najmanje 12 nedelja.

“Danas su me lekari obavestili da će Divac dugo biti van ekipe,'' rekao je trener Lejkersa Rudi  Tomjanović neposredno pred početak utakmice sa Dalasom. “To je neprijatna stvar, ali događa se. Bio je deo mojih planova, ali se na žalost nisu ostvarili. Njegove asistencije bile su nam jako bitne.''

Divac je na listu povređenih igrača prvi put stavljen 1. novembra, zbog problema sa leđima (diskus hernije). Vratio se u tim 23. novembra, ali je igrao samo 37 minuta tokom 8 utakmica. Na istu operaciju Divac je već išao u novembra 1991. godine u njegovoj trećoj NBA sezoni.

"Nadamo se da će mu operacija popraviti zdravstveno stanje. Biće sve ok sa njim,” smatra Kobe Brajant.

Tomjanović je najavio da će zbog dužeg odsustva Divca veću šasnu dobiti Slava Medvedenko, koji je pomalo zaboravljen na klupi Lejkersa u ovoj sezoni. “Mislim da je zaslužio da igra,” rekao je proslavljeni trener Lejkersa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: