NBA Draft 2004:Hauard 1.pik

Izvor: B92

Petak, 25.06.2004.

10:06

Default images

Američki srednjoškolac Dvajt Hauard izabran je od ekipe Orlanda kao prvi pik na NBA draftu u Njujorku. Drugi izbor Šarlota bio je najbolji igrač Univerziteta Konektikat Emeka Okafor, dok je još jedan bivši igrač Univerziteta Konektikat Ben Gordon, kao treći izbor otišao u Čikago Bulse. Najbolje rangirani Evropljanin ove godine našao se na 11.mestu. 18-godišnji Letonac (krilni centar)  Andris Bedrins (igra za Skonto iz Rige) izabran je od strane GS Voriorsa, dok su Rusi Podkolzin i Krjapa kao 21. i 22. izbor otišli u Jutu odnosno Nju Džersi (Krjapa zatim trejdovan u Portland za Edija Gila i pravo pika u 1.rundi drafta ) gde će ga čekati saigrač iz CSKA Sergej Monja koga su Blejzersi izabrali sa 23.pozicije.

Ipak najviši pik od strane igrača koji ne dolazi iz SAD pripada Sudancu Luolu Dengu koji je kao 7.izbor otišao u Finiks, ali je ubrzo prosledjen Čikagu u zamenu za igrača,novac i pravo biranja u 1.rundi drafta u budućnosti. Deng je iz istog plemena iz koga je u NBA došao i Manute Bol, a prošle sezone igrao je za čuveni Djuk i ubacivao prosečno 15 poena.

Tu je i 23-godišnji Brazilac Rafael Arujo (Univerzitet Brigam Jang – 15 poena po meču) koji je kao kao 8.pik otišao u Toronto Reptorse.
Slovenac Saša Vujačić koji igra u Italiji, kao 27.pik ide u Lejkerse, a samo jednu poziciju niže smestio se „slovenački vunderkind“ Beno Udrih koga su „pokupili“ San Antonio Spursi.

Ipak, posle nekoliko godina potpuno misterije, po mnogima i nepotrebne „buke“ Rus Pavel Podkolzin našao se u NBA. Njega je izabrala Juta koja je i ranije imala iskustva sa „tornjevima“ jer je svojevremeno u Solt Lejk Sitiju igrao takodje ogromni i spori Mark Iton. Medjutim, Podkolzin je ubrzo trejdovan u Dalas...

I ove godine jedan igrač je i pored najava da će biti u samom vrhu, dugo čekao da bude prozvan od Dejvida Šterna. Radi se o beku „St. Džozefa“ i zvanično najboljem koledž igraču prošle sezone Džamiru Nelsonu koji je izabran tek sa 20.pozicije od strane Denvera, ali je kasnije prosledjen u Orlando.

Izreku da uvek treba probati i rizikovati sa ekstra visokim igračima, potvrdio je i Portland koji je sa 47.pozicije izabrao centra iz Južne Koreje Ha Sen Yunga koji je visok 225 santimetara.

Generalno gledano ovaj draft nije doneo uzbudjenja i kvalitet kao prošlogodišnji, a trend da igrači u ligu dolaze direktno iz srednje škole se nastavlja. U prvih 19.izbora našlo se 8 momaka koji nisu ni videli Univerzitet.
1.Orlando - Dvajt Hauard (srednja škola)
2.Šarlot – Emeka Okafor
3.Čikago – Ben Gordon
4.LA Klipers – Šon Livingston (srednja škola)
5.Vašington – Devin Haris (prosledjen trejdom u Dalas)
6.Atlanta – Džoš Čajldres
7.Finiks – Luol Deng ( prosledjen trejdom u Čikago) - Sudan
8.Toronto – Rafael Arujo (Brazil)
9.Filadelfija – Andre Iguodala
10.Klivlend – Luk Džekson
11.GS – Andris Bedrins (Letonija)
12.Sijetl – Robert Svift (srednja škola)
13.Portland – Sebastijan Telfer (srednja škola)
14.Juta – Kris Hamfris
15.Boston – Al Džeferson (srednja škola)
16.Juta – Kirk Snajder
17.Atlanta – Džoš Smit (srednja škola)
18.N.Orlians – Džej Ar Smit (srednja škola)
19.Majami – Dorel Rajt (srednja škola)
20.Denver – Džamir Nelson
21.Juta – Pavel Podkolzin (Rusija) - prosledjen u Dalas
22.Nju Džersi – Viktor Krjapa (Rusija)
23.Portland – Sergej Monia (Rusija)
24.Sakramento – Kevin Martin
25.Boston – Delonte Vest
26.Boston – Toni Alen
27.LA Lejkers – Saša Vujačić
28.San Antonio – Beno Udrih (Slovenija)
29.Indiana – Dejvid Haris

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: