EL: CSKA, Makabi ili...?

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 01.05.2008.

21:53

Default images

Osam sezona zaredom na finalnim turnirima ULEB-ove Evrolige prvak je imao priliku da brani titulu. Ove godine u Madridu neće biti aktuelnog prvaka Evrope, Panatinaikosa, kao ni „domaćina“ Real Madrida. Oba tima zaustavljena su već u Top 16 fazi elitnog takmičenja.

Moskovski CSKA u španskoj prestonici igraće svoj šesti uzastopni „Fajnal For“. Za Taukeramiku ovo će biti četvrto učešće, a Makabi iz Tel Aviva u završnicu se plasirao četvrti put u poslednjih pet godina. Jedini „ruki“ u ovom uglednom društvu je italijanski tim, Montepaski iz Sijene, koji se za titulu prvaka Evrolige borio 2003. i 2004. godine, ali nijednom nije igrao finale.

U petak, u polufinalu finalnog turnira Evrolige raspored utakmica je: Montepaski - Makabi (18h) i Taukeramika - CSKA (21h).

U nedelju su na rasporedu utakmica za treće mesto (18h) i veliko finale (21h). Finalna utakmica će se prenositi u rekordnih 159 zemalja sveta, a potencijalna gledanost TV prenosa je oko 1.7 milijardi ljudi.

Etore Mesina na klupi CSKA predvodiće moskovski tim kao čovek koji je već tri puta osvajao prestižni pehar – dva puta sa Kinderom 1998. i 2001. i jednom sa CSKA 2006. Ovoga puta smatra da iskustvo igrača i trenera neće imati odlučujuću ulogu.
Etore Mesina
"Prvi put na Fajnal foru učestvovao sam 1998. u Barseloni, moji rivali bili su sve legendarni treneri i pobedio sam iako sam bio „ruki“. Nadam se da će me ovoga puta moji igrači „zaštititi" i da se meni neće dogoditi isto“, kaže Mesina.

Mesinin rival u prvom meču u Madridu je Neven Spahija, koji predvodi jaku ekipu Taukeramike i koji debituje na fajnal foru sa ekipom koja je već navikla da ovakve događaje ne propušta.

Italijanski prvak Sijena za mnoge je bio iznenađenje ove sezone, ali Simone Pjaniđani umešno je vodio ekipu tokom teških iskušenja.

"Uvek ste autsajderi kada igrate sa Makabijem. Imaju veliko iskustvo igranja na „fajnal foru“ i verovatno najbolji napad od svih timova u Evropi. Ali, do finala smo stigli sa samo šest poraza, baš kao i oni, a do sada smo pobedili tako velike timove kao što su PAO i Partizan. Spremni smo za Makabi,“ smatra Pjaniđani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: