Nova vest
Tenis 1

27.5.2024.

23:30

Kecmanović: Probaću i Medvedevu da vratim

Srpski teniser Miomir Kecmanović kaže da će u slučaju potencijalnog meča u drugom kolu Rolan Garosa probati da se revanšira Danilu Medvedevu za neke ranije poraze.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Kecmanović je sa 3-1 eliminisao Tijaga Monteira na startu turnira u Parizu.

"Dobro sam se osećao. Posebno u prva dva seta, igrao sam odlično. Srećan sam što sam pobedio, vratio sam mu za Rim. Uzbuđen sam što sam pobedio ovde, pošto sam prošle godine imao zanimljiv susret. Prva dva seta bila su jako dobra, odigrao sam fenomenalno, ne znam da li sam imao bolja dva seta u godini. Bilo je super, treći okej, pao sam malo. Dobro igra na ovoj podlozi. Dobro je da sam uspeo da se vratim u četvrtom, da ne moram da igram peti set", rekao je Kecmanović.

Miša je imao veliku podršku sa tribina.

"Ne, ne poznajem ih. Nisam očekivao stvarno. Super da nas ima što više, posebno pošto ima Brazilaca. Da pokažemo i mi da smo jaki. Znači mi naravno ,pomogne kada čuješ da imaš podršku, posebno u toj fudbalskoj atmosferi. Tako je kada igraš sa Južnoamerikancima. Lepo je kada ima ko da uzvrati, pa se osetiš bezveze."

Kecmanović je pre samo dve nedelje izgubio u Rimu upravo od Monteira.

"Svašta sam radio, malo sam promenio servis, reket. Promenio sam dosta stvari u jako kratkom periodu. Dobro je da je to super ispalo. Da ide, da nije loša odluka bila. Menjao sam balans, težinu, sada mi je lakši nego što je bio. Znam da je glupo, ne znam za koliko, znam da mi je lakši."

Osvrnuo se i na potencijalni meč sa Medvedevim, koji u prvom kolu igra protiv Dominika Kepfera.

"Poslednji put smo igrali baš ovde na Lenglenu. Nadam se da će ovaj put da bude bolje. Ove godine vraćam sve, prvo Švarcmana, Ruda, sada njega. Dobro mi ide. Da probam i njemu da vratim", istakao je Miša i zaključio:

"Sigurno da ovde imam više šansi nego negde drugde. I on je počeo bolje da igra na šljaci. Osvojio je Rim, ima više pobeda. Oseća se komotnije. Trudiću se da budem agresivan, da mu ne dajem puno vremena. Da probam da ga što više šetam, da bude što manje u zoni komfora. Da bude na lopti. Pa da vidimo kako će da bude."

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu