Diskvalifikacija – Rus ilegalnim udarcem izgubio titulu VIDEO

Pjotr Jan ruski MMA borac izgubio je pojas bantam kategorije od Alajdžamana Sterlinga.

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada pogledamo sinoćni UFC 259 videćemo zaista veliki broj spektakularnih borbi i vrhunskih poteza.

Pjotr Jan i Alajdžaman Sterling su najavljeni kao potencijalni "rat od pet rundi" i prikazali su nam vrhunsku borbu, ali ne i vrhunsku završnicu.

Alajdžaman Sterling je jednim kolenom bio na zemlji, a tada ga je Pjotr Jan udario kolenom u glavu. Nije dozvoljeno udarati nogom ljude koji su na zemlji prema zvaničnim UFC pravilima i borba je prekinuta.

Tako je Pjotr Jan diskvalifikacijom ostao bez titule i novi šampion je Alajdžaman Sterling, koji je bio razočaran ishodom borbe i poručio da se dugo spremao za ovaj meč i da ne želi da na takav način postane šampion.

Prve tri borbe večeri završene su atraktivnim potezima, a jedna od tih pobeda je bila i ubedljiva i brutalna pobeda Uroša Medića nad Alonom Kruzom.

Proslavio se i Aleksandar Rakić, pobedivši Tijaga Santosa prišao je korak bliže borbi za pojas poluteške kategorije koja pripada Janu Blahoviču, poljskom borcu koji je u glavnoj borbi bio bolji od Izraela Adesanje.

Kada pričamo o odbrani titule, Amanda Nunjes je gušenjem pobedila Megan Anderson i još jednom dokazala svoju dominaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.