Čung u polufinalu – bajka mladog Južnokorejca traje!

Hjeon Čung plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je posle tri seta pobedio Tenisa Sandgrena – 6:4, 7:6(5), 6:3.

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2018.

03:15

Čung u polufinalu – bajka mladog Južnokorejca traje!
Getty Images

Teniser iz Južne Koreje napravio je najveći uspeh u karijeri i u borbi za finale igraće protiv Rodžera Federara ili Tomaša Berdiha.

Čung, koji ima tek 21. godinu, zasluženo je došao do trijumfa nad Sandgrenom, koji je takođe predstavljao veliko iznenađenje na turniru.

Presudan momenat meča bio je drugi set, koji je posle velike borbe pripao Južnokorejcu.

Mogao je ovaj period igre da pripadne i Amerikancu, ne bi bilo uopšte nezasluženo, ali Čung je bio smireniji i koncetrisaniji u najvažnim momentima seta. Na početku duela nismo mogli mnogo toga da vidimo. Obojica su ušli stegnuto u ovo četvrtfinalu, a kako je meč odmicao gledali smo sve bolji tenis.

Čung je u prvom setu došao do brejka prednosti, koji nije ispuštao i time je došao do vođstva od 1-0.

Usledio je potom pomenuti, maratonski, drugi set koji je pripao 21-godišnjem igraču. Tokom trećeg perioda meča Čung je igrao bolje, ali je pravi šou usledio u odlučujućem gemu.

Južnokorejac imao je tri uzastopne meč lopte, ali nijednu nije uspeo da iskoristi. Potom je Sandgren pretio sa brejk loptama, međutim ni one nisu pretvorene u poene. Čung potom uz dosta muke dolazi do odlučujeć poena i pobede u ovom meču.

III set

Getty Images
6:3 – Kakav spektakl su nam priredili teniseri u poslednjem gemu na meču. Čung je imao tri uzastopne meč lopte, ali je Sandgren nekako uspeo obe da spasi. Usledili su teški poeni, Amerikanac je čak imao i brejk lopte, međutim nije uspeo da ih iskoristi.

Čung na kraju dolazi do velike pobede i plasmana u polufinale. Bajka mladog Južnokorejca i dalje traje.

5:2 – Šesti, odnosno sedmi gem nije nam doneo mnogo uzbuđenja. Sandgren i Čung su dobili svoje gemove, a sad Amerikanac servira za ostanak u meču.

4:1 – U još jednom veoma dugom gemu, mladi Čung dolazi do brejka prednosti, a potom u narednom gemu uspeva da potvrdi oduzet servis gem.

2:1 – Maratonski gem gledali smo u drugom servis gemu Južnokorejca. Sandgren je imao dve brejk lopte, ali niti jednu nije uspeo da iskoristi. Čung je svaki put odigrao dobro i na kraju je preživeo u ovom gemu.

1:1 – Bez velikih problema Čung i Sandgren dobijaju uvodne gemove. Ulazimo polako u drugi sat igre.

II set

Getty Images
7:6 – Uf kakvu smo borbu gledali u 13. gemu drugog seta. Igralo se veoma jako, a kao glavni poen ispostaviće se onaj na 5:4 za Amerikanca. Sandgren je imao inicijativu, međutim čistu loptu poslao je u mrežu. Naredna dva poena dobio je Čung koji sada ima ogromnu prednost.

6:6 – Posle nekoliko nesigurnih servis gemova, dvojac je uspeo da zadrži svoje servise i gledaćemo taj-brejk. Veoma ujednačena igra na Rod Lejver areni.

4:5 – Dva brejka u dva gema. Prvo je 21. godišnji teniser popustio, a potom je Sandgren, kada je trebalo da servira za set, više puta žestoko pogrešio što je dalo šansu Čungu. On nije propustio priliku da ih ne iskoristi.

3:4 – Igra se dosta bolje nego na početku duela. Sandgren je podigrao značajno nivo igre i možda je trenutno bolji teniser na terenu. Čung servira za izjednačenje.

2:3 – Sandgren pokazuje znake života u ovom meču. Uspeo je da vrati brejk, a potom i da osvoji svoj servis gem. Kvalitete tenisa nije veliki, ali očekuje se da bude sve bolji kako meč odmiče.

2:1 – Potvrdio je brejk 58. igrač sveta, a onda je do prvog gema u drugom periodu došao i Tenis Sandgren.

1:0 – Fantastično igra mladi igrač iz Južne Koreje. Pravi brejk i na startu drugog seta. Publika je oduševljena predstavom 21-godišnjaka.

I set

Getty Images
6:4 – Bez izgubljenog poena Hjeon Čung dolazi do vođstva od 1-0 u setovima. Mladi, 21-godišnji teniser, grabi krupnim koracima ka polufinalu.

5:3 – Imao je Čung poteškoća da dobije gem za 5:3. Amerikanac je dobro pritisnuo mladog igrača, ali ovaj se izvukao. Prednost brejka na početku meča donosi prevagu u prvom setu.

4:2 – Mogao je Čung potpuno da reši prvi set u petom servis gemu, pošto je imao dve brejk lopte. Ipak, Sandgren ih je spasao i dobio gem. U narednom Čung je lako izašao na kraj sa Amerikancem za prednost od dva gema.

3:1 – Teniser iz Južne Koreje susreo se sa dve brejk lopte u svom drugom servis gemu. 58. igrač sveta uspeo je da spasi obe i da potom dobije četrti gem. Dobra igra Čunga na startu meča.

2:1 – Uvodna dva servis gema prošla su bez većih problema za obojicu tenisera. Ipak, u trećem se zakuvalo. Amerikanac je odigrao tri očajna poteza i dozvolio je Čungu tri brejk lopte. Ovaj je iskoristio drugu i tako došao do prednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: