Tadić: poklapanje datuma nije namerno

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2004.

15:05

Default images

Boris Tadić je izjavio da ne postoji bilo kakva namerna koincidencija između određivanja datuma njegove inauguracije 11. jula i komemoracije za srebreničke žrtve u BiH.

"Nisam ni znao za komemoraciju u Srebrenici i žao mi je ako je neko u BiH pomislio da postoji bilo kakva koincidencija sa poklapanjem datuma", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u četvrtak, povodom susreta predsednika  Privrednih komora iz zemalja nastalih na prostoru bivše Jugoslavije.

On je istakao da kao čovek i političar nije, niti ima nameru da se služi uvredama i izrazio žaljenje zbog "svačijeg bola", podjednako zbog zločina koji su se dešavali u Srebrenici, ali i širom BiH, Hrvatske, Srbije i Kosmeta.

Tadić je pojasnio da datum inauguracije nije određivao on, nego je definisan u skladu sa najpovoljnijim uslovima za državu. On je naglasio da izabrani datum nema nikakvog dodira sa Srebrenicom i dodao da je u isto vrijeme ubijen njegov deda u Drugom svetskom ratu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: