Izvor: B92

Više od 1.000 letova nemačke avio-kompanije Lufthanza otkazano je danas zbog jednodnevnog štrajka osoblja u Nemačkoj. Oko 134.000 putnika moralo je da promeni planove putovanja ili da ih potpuno otkaže.

Najmanje 47 vezanih letova je otkazano još juče, javila je nemačka novinska agencija DPA.Najviše su pogođena glavna Lufthanzina čvorišta u Frankfurtu i Minhenu, ali su letovi otkazani i u Diseldorfu, Hamburgu, Berlinu, Bremenu, Hanoveru, Štutgartu i Kelnu.

Avio-kompanija je savetovala putnike da ni ne dolaze na aerodrome, jer većina šaltera neće raditi. Sindikat je najavio štajk juče, u pokušaju da se poveća pritisak na Lufthanzu u pregovorima o platama za oko 20.000 zaposlenih u službama na aerodromima. Putnici će prema procenama efekte štrajka da osećaju sve do petka.

Štrajk upozorenja je počeo u sredu ujutru, kako je organizator Marvin Rešinski rekao agenciji dpa.

Putnici koji nisu bukirali nove letove ne treba da dođu na aerodrom jer će ih dočekati "po koji ili nijedan" otvoren šalter, upozorili su u utorak iz kompanije.

Avio saobraćaj u Evropi već neko vreme je u kolapsu zbog povećanog broja putnika i manjka osoblja na aerodromima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.