Svet 48

05.05.2024.

10:58

Objavljene nove procene gubitaka: Brojke su užasavajuće

Britanski Forin ofis objavio je novu procenu ruskih gubitaka u Ukrajini. Rusi su poslednjih nedelja u ofanzivi i beleže uspehe koje nisu imali u poslednje dve godine.

Izvor: Index.hr

Objavljene nove procene gubitaka: Brojke su užasavajuće
Profimedia

Podeli:

Ali to ima visoku cenu. Britanski obaveštajci procenjuju da su Rusi gubili u proseku 899 ljudi dnevno tokom aprila. U njih ubrajaju i poginule i ranjene vojnike

Prema Britancima, sličnih cifara ima i za celu 2024. godinu do sada.

 

Više o situaciji na Istočnom frontu čitajte u našem Blogu UŽIVO.

"Verovatno će se stopa ruskih gubitaka dodatno povećati u narednim mesecima", smatraju Britanci. Naime, Rusi pripremaju ofanzivu na istoku Ukrajine, a britanski obaveštajci smatraju da će to dodatno povećati brzinu kojom Rusi gube vojnike.

Ukupno, od početka rata u februaru 2022. godine, prema Britancima, Rusi su izgubili oko 465.000 vojnika. Britanci smatraju da su Rusi svoju vojsku u potpunosti prilagodili vrsti ratovanja u kojoj se oslanjaju na kvantitet umesto na kvalitet.

To će rezultirati stalnim velikim gubicima i imati velike posledice po budućnost ruske vojske. Međutim, u sadašnjosti, to znači nove velike probleme za Ukrajince, koji se mesecima bore sa nedostatkom municije, a sada im nedostatak ljudstva postaje sve veći problem.


 

Podeli:

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

21 h

Podeli: