Foto: Depositphotos / galitskaya
Foto: Depositphotos / galitskaya

Letovanje pošlo naopako: Oko 450 turista u karantinu, neki pokušali i da pobegnu

Podeli

Oko 450 turista je u izolaciji u jednom odmaralištu na severu Sardinije, koje je stavljeno u karantin jer su potvrđeni slučajevi koronavirusa, a dve osobe pokušale su da pobegnu iz tog mesta.

Pročitajte još:

Zabrana jednodnevnog turizma zbog koronavirusa: Gađali policiju suncobranima VIDEO

Turisti zbunjeni odlukom: U nekim delovima grada obavezne maske

Stotine gostiju turističkog mesta Santo Stefano (Sveti Stefan) koje pripada arhipelagu La Madalena, u izolaciji su od ponedeljka uveče, preneli su italijanski mediji.

Kako se navodi, jedan od dva slučaja pozitivnih na koronavirus u tom mestu je sezonski radnik, odnosno muzičar, koji je sa simptomima smešten u bolnicu u gradu Sasari na Sardiniji.

Oko 450 turista u mestu Santo Stefano može se kretati na tom području, ali nije im dozvoljen odlazak u druga mesta.

Dve osobe pokušale su da pobegnu iz karantina, ali su ih karabinijeri sprečili pre nego što su stigle do aerodroma u Olbiji.

Nakon dva potvrđena slučaja koronavirusa, na La Madaleni je uvedena obaveza korišćenja maske na ulicama centra od i 9.00 do 14.00, a ne samo od 18.00 do 6.00, kako je predviđeno novim dekretom italijanske vlade.

Na Sardiniji je do sada potvrđeno 1.512 pozitivnih slučajeva na kovid 19, od kojih su 134 obolela umrla od posledica tog virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3710 idi na stranu