Printscreen/ TV Prva
Printscreen/ TV Prva

Ljajić: Vrednosni vaučeri ili vraćanje novca VIDEO

Podeli

U ekonomskom smislu, prva globalna žrtva koronavirusa je turizam. Zato sve zemlje pokušavaju da ublaže posledice, ali i da nađu rešenje za one koji su već uplatili letovanja. U našoj zemlji 240 hiljada ljudi uplatilo je aranžmane do kraja leta, a do kraja godine preko 500 hiljada.

"U narednih godinu i po dana, oni koji su uplatili aranžmane, mogu da ih iskoriste preko agencija peko kojih su ih i uplatili, dakle da da dobiju vrednosne vaučere", rekao je ministar turizma Rasim Ljajić za Prvu TV i dodao da ukoliko u tom periodu ne žele da iskoriste uplaćeni aranžman, onda je agencija obavezna da posle 31. decembra 2021. vrati novac.

Ljajić je istakao da je bilo i ideja da se aranžmani koji su uplaćeni u inostranstvu iskoriste i ovde, međutim, taj novac agencije su već uplatile stranim partnerima, pa je za nove aranžmane u Srbiji takođe potreban "svež novac" koji agencije nemaju.

Što se tiče uplaćenih đačkih ekskurzija, rekao je da je procedura ista, odnosno da će važiti vrednosni vaučeri. S tim što je situacija u ovom slučaju lakša jer je 80 posto ekskurzija organizovano na teritoriji naše zemlje.

Podsetimo, vaučere za putovanje po Srbiji mogu da iskoriste penzioneri, svi nezaposleni, kao i svi zaposleni koji imaju platu ispod 60 hiljada, sva registrovana poljoprivredna gazdinstva i uključuje se i nova grupa, a to su studenti

Više o tome u video-materijalu ispod:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2205 idi na stranu