Izvor: B92

Sve je više kineskih turista oduševljenih našom zemljom i prirodnim lepotama, a među najposećenijim mestima je Zlatibor. Evo kako se jedna grupa Kineza provela u ovom Nacionalnom parku prirode.

2018. godine možemo reći da Kinezi dolaze u Srbiju, ali ne na Moravu već na Zlatibor.

Odakle oni baš ovde nikome nije najjasnije, ali u odnosu na prošlu godinu, kada ih je u zlatiborskom kraju bilo oko tri hiljade, ove sezone se broj utrostručio.

“Nekoliko velikih kineskih televizija su bili naši gosti, pretpostavljam da su te reportaže emitovane u Kini i to je dosta doprinelo da se čuje za Zlatibor na kineskom tržištu, pa i da sve veći broj gostiju dolazi kod nas.“

Gostoprimljivost, neodoljiva priroda, hrana na kakvu nisu navikli. Gostima sa istoka veoma se dopadaju.

“Prijatno je i ljudi žive u skladu sa prirodom“, kaže jedna kineska turistkinja za "150 minuta" i dodaje da će preporučiti svim prijateljima da dođu na Zlatibor.

Iako su raspoloženi da sve probaju i o svemu saznaju više, to je teško jer mali broj njih govori engleski.

Oni koji uspeju sa njima da se sporazumeju obično ih nagovore da ovde ostanu duže od jedne ili dve noći, koliko se Kinezi inače zadržavaju u jednom turističkom mestu.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.