Srebrno jezero - letovanje za svačiji džep

Podeli

Svima kojima je odlazak na letovanje "skupa avantura", idealna rezervna varijanta može da bude Srebrno jezero, koje godinama važi za najprivlačniju turističku destinaciju u Braničevskom okrugu u kojoj dnevno boravi i po 5.000 gostiju.

Nakon isključenja sa auto-puta Beograd - Niš do Velikog Gradišta nema nijedan javni toalet pored puta, niti česma sa pijaćom vodom. Takođe, na samom Srebrnom jezeru treba biti oprezan u vodi jer nema profesionalnih spasilaca, već samo lekarskih ekipa, koje dežuraju od 11 do 17 časova. Kvalitet vode u Srebrnom jezeru redovno kontroliše Zavod za javno zdravlje Požarevac. Voda se svrstava u drugu kategoriju, kao Savsko jezero.

Udaljeno oko 110 kilometara od Beograda, jezero mami lepim plažama sa restoranima i kafeima, akvaparkom, sportskim terenima i zabavnim parkovima za najmlađe.

Ovaj dunavski rukavac ima i čistu vodu, ali i uređene plaže, homoljske specijalitete i bogat sportski i zabavni program.

Osim plaže na samom jezeru, osveženje se nudi i u akvaparku, koje je prošle godine otvorio "Silver Lake". Tu su i teniski i tereni za male sportove, a u ponudi su jedrenje, skijanje i vožnja kajakom.

Ko želi da ovde ostane više dana, smeštaj može da potraži u hotelima "Srebrno jezero" i "Danubija", po cenama od 1.500 do 8.000 dinara. U privatnim vilama pansion je od 1.200 dinara.

Najjeftiniji je boravak u kamp-naselju, u kome se mesto za kamp-kućicu naplaćuje 300, a za šator 200 dinara.

Gosti koji do Srebrnog jezera stignu čamcima ili brodićima, na raspolaganju imaju bezbednu marinu, u kojoj se njihova plovila čuvaju po ceni od 560 do 4.460 dinara dnevno.

Domaćini za posetioce organizuju i posete termalnoj banji Ždrelo, antičkom lokalitetu Viminacijum i manastiru Tumane. Za ljubitelje krstarenja na raspolaganju je brod "Silver Star", koji plovi do Ramske i Golubačke tvrđave, do Đerdapske klisure i Lepenskog vira.

Ne treba propustiti ni obilazak manastira Nimnik iz 14. veka.

Cene (u dinarima)

* 1.500 - 12.000 pun panison u hotelu
* 1.100 privatni smeštaj
* 80 espreso
* 90-120 sokovi i pivo
* 110 pljeskavica
* 1.200 ručak za četvoro
* 500 ulaznica u akvapark
* 300 za decu do 12 godina
* 100 ležaljka
* 50 ligeštul
* 300 dva sata tenisa
* 400 - 1.700 krstarenje brodom

Izvor: Novosti.rs

strana 1 od 539 idi na stranu