Srebrno jezero - letovanje za svačiji džep

Podeli

Svima kojima je odlazak na letovanje "skupa avantura", idealna rezervna varijanta može da bude Srebrno jezero, koje godinama važi za najprivlačniju turističku destinaciju u Braničevskom okrugu u kojoj dnevno boravi i po 5.000 gostiju.

Nakon isključenja sa auto-puta Beograd - Niš do Velikog Gradišta nema nijedan javni toalet pored puta, niti česma sa pijaćom vodom. Takođe, na samom Srebrnom jezeru treba biti oprezan u vodi jer nema profesionalnih spasilaca, već samo lekarskih ekipa, koje dežuraju od 11 do 17 časova. Kvalitet vode u Srebrnom jezeru redovno kontroliše Zavod za javno zdravlje Požarevac. Voda se svrstava u drugu kategoriju, kao Savsko jezero.

Udaljeno oko 110 kilometara od Beograda, jezero mami lepim plažama sa restoranima i kafeima, akvaparkom, sportskim terenima i zabavnim parkovima za najmlađe.

Ovaj dunavski rukavac ima i čistu vodu, ali i uređene plaže, homoljske specijalitete i bogat sportski i zabavni program.

Osim plaže na samom jezeru, osveženje se nudi i u akvaparku, koje je prošle godine otvorio "Silver Lake". Tu su i teniski i tereni za male sportove, a u ponudi su jedrenje, skijanje i vožnja kajakom.

Ko želi da ovde ostane više dana, smeštaj može da potraži u hotelima "Srebrno jezero" i "Danubija", po cenama od 1.500 do 8.000 dinara. U privatnim vilama pansion je od 1.200 dinara.

Najjeftiniji je boravak u kamp-naselju, u kome se mesto za kamp-kućicu naplaćuje 300, a za šator 200 dinara.

Gosti koji do Srebrnog jezera stignu čamcima ili brodićima, na raspolaganju imaju bezbednu marinu, u kojoj se njihova plovila čuvaju po ceni od 560 do 4.460 dinara dnevno.

Domaćini za posetioce organizuju i posete termalnoj banji Ždrelo, antičkom lokalitetu Viminacijum i manastiru Tumane. Za ljubitelje krstarenja na raspolaganju je brod "Silver Star", koji plovi do Ramske i Golubačke tvrđave, do Đerdapske klisure i Lepenskog vira.

Ne treba propustiti ni obilazak manastira Nimnik iz 14. veka.

Cene (u dinarima)

* 1.500 - 12.000 pun panison u hotelu
* 1.100 privatni smeštaj
* 80 espreso
* 90-120 sokovi i pivo
* 110 pljeskavica
* 1.200 ručak za četvoro
* 500 ulaznica u akvapark
* 300 za decu do 12 godina
* 100 ležaljka
* 50 ligeštul
* 300 dva sata tenisa
* 400 - 1.700 krstarenje brodom

Izvor: Novosti.rs

Tara: Srpska bajka koju je lako voleti

„Ovde stanovništvo često kaže: 'Zlatibor je urbanizovan. To je grad, to više nije planina', a sve u sebi misle: Što Tara nije takva da se i mi ovajdimo'“, u šali nam objašnjava vodič dok se preko Kaluđerskih bara vozimo do Mitrovca.

„Posetioci se uvek iznenade kad im kažemo da u pećini imamo čak i frizerski salon“, otkriva nam vodič dok objašnjava kako Stopića pećina ima sve što je neophodno za život, zbog čega su se neretko u njoj ljudi krili i tokom ratova. Ali, mora se priznati, frizerski salon u jednoj pećini zvuči posve neobično, zar ne?

Pod Bukuljom zdravlje i istorija

Aranđelovac je vekovima u znaku kisele vode, belog mermera i bogate prošlosti. Ponosni na park Bukovičke banje. Jezero Garaši mami ribolovce, a etno-restorani gurmane

Bela Crkva - banatski raj

Na svojim veštačkim jezerima nudi turistima miran odmor. Idila na mestu gde se prepliću bujna vegetacija i „evropska Sahara“

Sremski Karlovci sat po sat

Kada već dođete u Sremske Karlovce, zaista je red da se popnete na vidikovac i da obiđete pesnika Duška, i da vidite šta radi. Jer, ljude je to oduvek zanimalo.

Putevima Tesle kroz Evropu

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka i Univerzitet Singidunum potpisali su nedavno protokol o saradnji na postavljanju i razvijanju kulturno-turističke rute Putevima Tesle i Stanojevića.

Drvengrad - carstvo filmske magije

Šetnja ulicama filmskih velikana i ćaskanje sa ikonama sedme umetnosti, kafa u “Prokletoj avliji” i ručak kod “Lotike”, samo su neke od čari kojima Drvengrad oduševljava posetioce iz celog sveta.

Ivanjica: Rodno mesto seoskog turizma

Lepa varoš Ivanjica na jugozapadu Srbije smeštena je „u krilu sedam planina“ – Golije, Javora, Mučnja, Čemerna, Čemernice, Radočela i Kukutnice. Najpoznatija ivanjička planina je Golija, koju je zbog izuzetne prirode UNESCO proglasio za rezervat biosfere. Na ovom podneblju čistog i lekovitog vazduha, u selu Devići, pre četiri decenije rođen je seoski turizam Srbije.

strana 1 od 60 idi na stranu