Ona je oživela glas Silvane Armenulić: "Najteže je bilo da zvučim tužno i setno"

Pevačica Suzana Branković, koja u filmu "Toma" izvodi numere pokojne muzičke legende Silvane Armenulić, kaže za B92.net da je jedva zadržavala suze dok je pred publikom pevala pesmu "Ponoć".

Život

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2021.

13:32

Ona je oživela glas Silvane Armenulić:
Foto: Instagram/ Suzana Brankoviæ

Nije mnogo puta u životu slušala sevdalinke, a do momenta kada joj je ponuđen angažman pevala je samo nekoliko Silvaninih pesama na proslavama, priča nam profesorka pevanja i nekadašnja članica benda "Bjuti kvins".

"To je bio izazov. Trebalo je da otpevam nešto od Silvane i pošaljem snimak. U tom trenutku sam preslušavala njene pesme, kako bih mogla da dobijem tu boju. Pošto sam profesor pevanja u školi, mogu da prepoznam tehničke stvari. Ali bilo je najteže da zvučim tužno i setno", iskrena je Suzana Branković.

Pesma iz filma "Ponoć" nije postojala u izvođenju Suzane Armenulić, Suzani je, stoga izazov bio da se potrudi da njena interpretacija bude u duhu legendarne Silvane.

"Otpevali smo je Aco Pejović i ja na premijeri filma u Nišu. Jedva sam se suzdržavala da ne plačem. Publika je posle prvog slušanja zapamtila refren, bilo je nestvarno", ispričala je Suzana, a na pitanje da li je plakala dok je gledala film, odgovorila je: "Jesam, kao kiša".

Inače, omiljena Silvanina pesma joj je - "Ah što ćemo ljubav kriti", iako je po prirodi ipak vesela osoba i ne obraća mnogo pažnje na reči pesme, koliko na samu izvedbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: