Štajnfeld: "Od uzgajivača kokoški napravio je od mene profesionalca"

Glumica Danijela Štajnfeld podelila je fotografiju sa svoje prve godine studija, a pored nje slikan je i kolega Petar Benčina.

Život

Izvor: B92

Petak, 16.04.2021.

09:06

Štajnfeld:
Foto: Festival evropskog filma Paliæ/Promo

"Prva godina glume u klasi najboljeg nam profesora Dragana Petrovića Peleta. Od mene, profesionalnog uzgajivača kokoški i malina, napravio je pozorišnog, filmskog i kakvog još hoćeš dramskog profesionalca. Nije nas samo učio glumi, učio nas je i dramskoj strukturi, žanru, stilu i estetici do te mere da sam sa tim znanjem mogla da napišem i izrežiram ceo dugometražni dokumentarni film, bez saveta ili supervizije kolega", poručila je i dodala:

"Danijela Štajnfeld ništa ne mora i ništa ne treba"

"Dan filmske škole mi nije trebao. Pele nam je dao sve moguće umetničke alate potrebne da gradimo svetove, i ovekovečimo ovaj naš. A da, pored mene je najveća šmekerica Petar Benčina. Ljubomorna sam još uvek na dijapazon i slojevitost tvog talenta."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: