"Više ne podržavam brata": Oglasio se princ Vilijam nakon odluke Harija FOTO

Vojvoda od Kembridža je rekao da je tužan zbog odluke princa Harija da se odvoji od kraljevske porodice i što kraljevska porodica "više nije tim".

Život

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 12.01.2020.

09:10

Foto: Getty/WPA Pool

"Ceo život sam podržavao brata i štitio sam ga, ali više ne mogu. Mi smo sada dva odvojena sveta. Tužan sam zbog toga. I sve što možemo da uradimo, sve što ja mogu da uradim, to je da ih podržimo i da se nadamo će doći dan kada ćemo ponovo misliti isto. Želim da svi budemo u jednom timu", rekao je princ Vilijam jednom prijatelju, u prvoj izjavi nakon što su princ Hari i njegova supruga Megan odlučili da se odreknu svih kraljevskih dužnosti i time zaprepastili britanski dvor.
Foto: Getty/Anwar Hussein
Britanska kraljevska porodica sastaće se u ponedeljak da bi razmotrila dalju budućnost vojvode i vojvotkinje od Saseksa, nakon što je par objavio ove nedelje da će se povući sa dužnosti "viših" članova kraljevske porodice i postati finansijski nezavisan, piše Sandej tajms.

Sastanku na imanju Sandringem prisustvovaće kraljica Elizabeta Druga, princ Čarls, princ Vilijam i princ Hari. Očekuje se da se i Megan, vojvotkinja od Saseksa, ukljući preko video linka iz Kanade, gde se trenutno nalazi.

Ovo će biti prvi put da se viši članovi kraljevske porodice sastanu nakon što su Hari i Megan javno objavili svoju želju, uprkos protivljenju kraljice, da se povuku sa svojih kraljevskih dužnosti i da vreme provede između Britanije i Severne Amerike.

"Sandej tajms" prenosi taksativno i "dnevni red" sastanka i pitanja koja će biti otvorena: koje će zvanične dužnosti obavljati Hari i Megan u Britaniji i inostranstvu u ime kraljevske porodice i vlade, kakve titule će imati, koliko će novca dobiti od kraljice i princa od Velsa nakon što proglase "finansijsku nezavisnost", kao i kakve komercijalne poslove par može da radi.
Foto: Getty/Chris Jackson
Pred sastanak na najvišem nivou u kraljevskoj porodici, poznavaoci prilika navode da odluke o ulogama Harija i Megan, nakon što odlučili da se odreknu dužnosti, moraju "pažljivo i promišljeno" da budu donete, a da će naredni koraci biti doneti nakon sastanka u ponedeljak.

Britanski list piše i da je želja kraljice Elizabete Druge da se cela situacija razreši "na miru, u narednih nekoliko dana, a ne nedelja". Očekuje se da kompletan plan bude dogovoren i objavljen naredne nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

166 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: