"Radije bih bio Srbin nego Britanac"

Britanski glumac Rejf Fajns (56), kome je na filmskom festivalu u Minhenu uručena nagrada za životno delo, u razgovoru s nemačkim novinarima našalio se na račun "Bregzita", poručujući da bi u aktuelnoj političkoj situaciji radije bio Srbin nego Britanac.

Život

Izvor: B92, Novosti

Petak, 05.07.2019.

16:00

Foto: Getty/Hannes Magerstaedt / Stringer

"Srbija želi da se priključi Evropskoj uniji, a mi je napuštamo. Ako zadržim moj srpski pasoš, možda bih mogao ponovo da postanem i državljanin EU", rekao je Fajns i dodao da je pre dve godine "s velikim zadovoljstvom primio srpsko počasno državljanstvo".

"Baš sam ponosan na ovaj pasoš i srećan zbog njega", naveo je te 2017. godine Fajns za B92, te dodao da nije baš zadovoljan fotografijom u ovom dokumentu.

"U trenutku kad sam se fotografisao nisam bio reprezentativan i kosa mi nije dobra. Mogu ti privatno pokazati. Vidi kako malo kose", odgovorio je Fajs i pokazao sliku samo našem novinaru.

"Fajnsić" za B92: Lepo je biti Srbin, ali fotografija...

Na festivalu je predstavio film "Nurejev - Bela vrana", sniman i u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: