Slavni glumac oglobio tabloid zbog klevete

Australijski glumac Džefri Raš dobio je 609.000 dolara odštete, posle presude suda kojom je pisanje australijskog tabloida o njegovom nedoličnom ponašanju prema koleginici u predstavi Kralj Lir, okarakterisano kao kleveta.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 14.04.2019.

09:00

Slavni glumac oglobio tabloid zbog klevete
GettyImages

"Bio je to senzacionalistički članak najgore vrste", izjavio je sudija Majkl Vigni u prepunoj sudnici u Sidneju, prenela je Hina.

Raš (67) je tužio Dejli Telegraf zbog niza tekstova u kojima su pisali o pritužbama na njegov račun tokom priprema za predstavu 2015. godine

U jednom tekstu je pisalo da je koleginica optužila glumca koji je igrao manju ulogu, za nedolično ponašanje, bez navođenja detalja o kakvom se tačno ponašanju radilo.

Raš, koji je dobio Oskara 1997. godine za film "Sjaj" i igrao u filmu "Pirati s Kariba", rekao je da ga je list prikazao kao perverznjaka, a njegov zastupnik je podneo zahtev za odštetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: