NASA ispituje "Spejs X", jer je Mask pušio marihuanu

Iz NASA-e je potvrđeno da će početi istragu o korišćenju droga i o sigurnosti kod njenih pružatelja usluga "Space X" i "Boinga". Razlog za to je što je Ilon Mask (Elon Musk), osnivač i glavni izvršni direktor "SpaceX-a", pušio džoint uživo tokom jednog intervjua.

Život

Izvor: B92

Petak, 23.11.2018.

19:00

NASA ispituje
Foto: Printscreen Youtube

Čelnik američke svemirske agencije za letove s ljudskom posadom Vilijam Gerstenmajer (William Gerstenmaier) rekao je da će istraga biti usmerena na sve što bi moglo da utiče na sigurnost.

U saopštenju NASA-e potvrđeno je da će sledećih meseci, zajedno sa privatnim partnerima, sprovesti istragu kako bi bila sigurna da kompanije ispunjavaju zahteve NASA-e u vezi sa sigurnosti na radu i da poštuju zahtev o okolini bez droge, prenosi Vašington post.

"Spejs X" i "Boing" su dve kompanije koje je NASA izabrala da od 2019. godine prevoze astronaute u svemir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: