Život

Subota, 16.07.2016.

17:29

Erdogana spasila stvar koju najviše mrzi

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nikad nije voleo tehnologiju, a pogotovo ne društvene mreže, a upravo mu je pametni telefon "iPhone 6" sinoć tokom pokušaja vojnog puča u Turskoj, spasio državu, ali i njega samog.

Izvor: Tanjug

Erdogana spasila stvar koju najviše mrzi
Foto: Gettyimages

Kako piše regionalni N1, u trenucima totalnog haosa, kada je CNN Turk bio pod okupacijom pobunjenog dela vojske, Erdogan je uključio FaceTime App aplikaciju putem koje je pozvao narod da izađe na ulice, i usprotivi se vojnom udaru.

"Prevazići ćemo ovo", kazao je Erdogan putem CNN Turk televizije. "Izađite na ulice, i odgovorite im. Oni koji su odgovorni dobiće zasluženu kaznu", Erdoganove su reči.

Suština je u tome što su pobunjeni delovi vojske zauzeli prostorije državne televizije, te je Erdoganu praktično bilo nemoguće da izađe u javnost.

Ipak, "iPhone 6", a naročito društvene mreže - koje on ne voli i koje je često zabranjivao i onemogućavao pristup u Turskoj, sinoć su promenile tok vojne pobune koja je završila neuspehom.

Interesantno, turska agencija Anadolija objavila je da su pučisti koristili WhatsApp kao glavni kanal komunikacije u pripremi za pokušaj vojnog udara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: