Danijel Krejg na Kipru pomaže deminerima

Danijel Krejg se trenutno nalazi na Kipru, ali ne da bi snimio neku scenu za film o Džejmsu Bondu, čije je poslednjih desetak godina "zaštitno lice".

Život

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

21:10

Default images
Foto: Beta / AP

Britanski glumac je došao na južno mediteransko ostrvo kako bi izvršio inspekciju rada Ujedinjenih nacija na čišćenju minskih polja, zaostalih iz sukoba kojim je pre više od četiri decenije ova ostrvska država podeljena na dva dela.

Kako prenosi AFP, UN je dosad uklonio 27.000 mina iz tampon zone na ostrvu. Procenjuje se da ih je još ostalo na hiljade.

UN je saopštio da je Krejg nadgledao kako 20 kambodžanskih deminera iz sastava mirovnih snaga UN uklanjaju mine sa jednog polja.
Foto: Beta / AP
Krejg je istakao da su kambodžanski demineri došli iz svoje daleke zemlje kako bi svojim stručnim znanjem pomogli kiparskom narodu, te da predstavljaju "pravu inspiraciju".

Poznati glumac je, takođe, posetio i tampon zonu pod kontrolom UN koja od 1974. godine deli Kipar na turski deo na severu i grčki na jugu.

Dvodnevna poseta Kipru je Krejgova prva misija u svojstvu mandatara UN za uklanjanje mina i eksplozivnih naprava.

"Nadam se da ću biti prvi i poslednji globalni zastupnik UN koji će videti minska polja na ovom prelepom ostvru", kazao je Krejg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: